SDP ide sam i u Mojkovcu

Vlast u Mojkovcu sada drži koalicije DPS - SDP koja je na posljednjim izborima prije četiri godine osvojila 18 odborničkih mandata, od čega su dva pripala SDP-u
4 komentar(a)
Socijaldemokratska partija, Foto: Vesko Belojević
Socijaldemokratska partija, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 22.08.2013. 08:28h

Socijaldemokratska partija(SDP) najvjerovatnije će samostalno nastupiti i na lokalim izborima u Mojkovcu, kazao je “Vijestima” šef Medijskog pula te partije Mirko Stanić.

Stanić je naveo i da bi to bilo prvi put da SDP samostalno nastupi na lokalnim izborima u Mojkovcu.

Vlast u Mojkovcu sada drži koalicije DPS - SDP koja je na posljednjim izborima prije četiri godine osvojila 18 odborničkih mandata, od čega su dva pripala SDP-u.

Na posljednjim parlamentarnim izborima, u oktobru prošle godine, opozicija je zbirno u Mojkovcu osvojila više glasova nego vladajuća koalicija, dok je i predsjednički kandidata Miodrag Lekić bio uspješniji od kandidata DPS-a Filipa Vujanovića.

Stanić je podsjetio da je poznata odluka SDP-a da samostalno nastupi na izborima u Petnjici i na Cetinju.

“Na Cetinju idemo na preuzimanje vlasti. U Petnjici ćemo biti takođe dominantna partija, tako da su nam te dvije opštine bitne jer se nadamo da ćemo u njima osvojiti više od po 30 odsto glasova. Mojkovac je već druga priča, to je specifična sredina, gdje su odnosi dosta zacementirani i nije plodno tlo da se SDP širi. I pored toga, u Mojkovcu očekujemo da osvojimo između šest i 10 odsto glasova i sa tim bi ipak bili treća partija po snazi. Kumulativno, očekujemo da ćemo, poslije lokalnih izbora, na nivou Crne Gore, sa trećeg mjesta doći na drugo mjesto po snazi”, kazao je Stanić.

Za sada je samostalan nastup na izborima u Mojkovcu najavila Pozitivna Crna Gora i nezavisna lista koju predvodi bivši šef odbora DPS Ivan Ašanin.

Bonus video: