Medojević: Nisam ni očekivao da će me braniti

Funkcioner Demokratskog fronta o izjavi Danilovića da njegovi navodi o Vučiću nijesu stavovi DF-a i Nove
51 pregleda 31 komentar(a)
Goran Danilović, Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Goran Danilović, Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.08.2013. 06:46h

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević kazao je da je sasvim logično i očekivano što njegov kolega Goran Danilović nije stao iza njegove izjave u kojoj je oštro optužio čelnike Vlade Srbije Aleksandara Vučića i Ivicu Dačića da su pod uticajem balkanske kriminalne konfederacije koju vodi Darko Šarić.

Danilović je kazao da nesporazum Medojevića i njegovi stavovi na račun rukovodstva SNS-a nijesu stavovi i nesporazumi DF-a sa rukovodstvom Srbije niti optužbe Nove na Vučićev račun.

Odgovarajući na pitanje, da li je očekivao ovakvu reakciju kolege, Medojević je za “Vijesti” kazao:

“Ja sam napadnut i direktno sam prozvan. Nije prozvao kolegu Danilovića na pres konferenciji. Ni on kad ga neko prozove ne traži moju zaštitu, već sam odluči kako će da reaguje”, rekao je Medojević.

On je kazao da je komunikaciju sa srpskim vlastima vodio direktno i da nije tražio podršku i pomoć Predsjedništva DF-a, niti bilo koga drugog.

“Petnaestak godina vodim borbu protiv organizovanog kriminala koji ima i svoje medije i analitičare...”, kazao je Medojević.

Lider Pokreta za promjene (PzP) je podsjetio da je SNS u dobrim odnosima sa Novom, ali to ne mijenja suštinu stvari.

“SNS se od ranije direktno miješa u unutrašnja pitanja Crne Gore, posebno zadnjih godinu dana, direktno na strani vladajuće oligarhije i korumpiranog režima. Ja to nikad nisam komentarisao iz poštovanja i obaveze prema koalicionom partneru i Novoj s kojom PzP ima odlične odnose”, dodao je on.

Bolji odnosi Podgorice i Beograda

Direktor Foruma za etničke odnose iz Beograda Dušan Janjić ocijenio je u izjavi za portal Analitiku da iza Medojevićih napada na Vučića, stoji nezadovoljstvo dijela crnogorske opozicije poboljšanjem odnosa Podgorice i Beograda.

Kao drugi razlog, Janjić je naveo da se Medojević bavio konsultantskim uslugama prilikom nekih privatizacija u Srbiji i da ima neraščišćene odnose sa sektorom ekonomije u Srbiji.

Bonus video: