Milačiću stigao poziv za sud

Milačić se tereti i da u vremenu od 17 do 21, kao organizator javnog okupljanja ispred Vladinog doma, nije obezbijedio 30 redara
16 komentar(a)
Marko Milačić, Foto: Boris Pejović
Marko Milačić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.08.2013. 19:37h

Novinar Marko Milačić, organizator “Marša protiv mafije”, dobio je poziv da se, po prijavi cetinjske policije, javi 22. avgusta područnom organu za prekršaje Cetinje zbog povreda Zakona o javnim okupljanjima.

Marš je organizovan 20. maja, na dan inauguracije predsjednika Filipa Vujanovića, a policija Milačića tereti da je ugrozio bezbjednost saobraćaja, učesnika marša, kao i zbog remećenja javnog reda i mira ispred Vladinog doma na Cetinju.

“Bezbjednost javnog saobraćaja je bila ugrožena, zato što je od mjesta gdje su se učesnici zadržali, odnosno zauzeli obje kolovozne trake iz pravca Cetinja, na oko 200 metara bila krivina, pa je i pored policajca koji je obezbjeđivao skup gledano iz pravca Cetinja, došlo do obilaženja na punoj liniji i stvaranja dvije kolone vozila, jer se nije moglo predvidjeti da će učesnici zauzeti obje kolovozne trake i blokirati saobraćaj”, kaže se u dopisu koji je potpisao pomoćnik rukovodioca ekspoziture policije na Cetinju Vladan Popović, a koje je Milačić objavio na svom Fejsbuk profilu.

Milačić se tereti i da u vremenu od 17 do 21, kao organizator javnog okupljanja ispred Vladinog doma, nije obezbijedio 30 redara, “na šta se obavezao prilikom podnošenja prijave za održavanje javnog okupljanja rukovodiocu spostave Cetinje. U prijavi stoji da nije imao nijedno lice sa oznakom “redar””.

“Takođe, nije bilo označeno nijedno lice koje bi pružalo eventualnu zdravstvenu zaštitu, niti lice koje bi učesnike zaštitilo od eventualnih požara. Nije obezbijedio red i mir u Dečanskoj ulici u neposrednoj blizini Vladinog doma, na način što nije opomenuo ili uklonio lica koja su remetila javni red i mir, usljed čega je došlo do narušavanja javnog reda i mira, tako što su učesnici javnog skupa omalovažavali i ometali polcijske službenike”, stoji u policijskom dopisu.

Milačić je sinoć kazao da priznaje da su on i učesnici marša krivi zato što su “od Podgorice do Cetinja koračali slobodu u zemlji koja je više od dvije decenije sistematski zatire”.

Bonus video: