Pozitivna: Miljanić je u politiku ušao kako bi imao ličnu korist

"Njegova želja za foteljom je bila jača od moralne i materijalne odgovornosti koja je još jedan od naših temeljnih principa", saopštenno je iz Pozitivne
62 pregleda 32 komentar(a)
pozitivna crna gora, Foto: Luka Zeković
pozitivna crna gora, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.08.2013. 13:27h

Pozitivna Crna Gora reagovala je povodom izjave njenog bivšeg člana Zorana miljanića.

Miljanić je ranije danas saopštio da više neće biti dio poslaničkog kluba Pozitivne, već će u parlamentu nastupati kao nezavisni poslanik sa, kako je rekao, čvrstim opozicionim stavovima.

"Cijela istina u vezi sa Zoranom Miljanićem je da je on prevario crnogorsku javnost i oglušio se o stranačku odluku da vrati poslanički mandat i time sprovede načelo smjenjivosti koje je jedno od naših temeljnih principa. Time je još jednom pokazao da je cjelokupnu medijsku hajku sproveo da bi zadržao poslanički mandat koji mu je preči od bilo kakve ideje. Očigledno je u politiku ušao kako bi imao ličnu korist, i njegova želja za foteljom je bila jača od moralne i materijalne odgovornosti koja je još jedan od naših temeljnih principa", navodi se u saopštenju Pozitivne.

Dodaje se da je Miljanić odluku za koju je i sam glasao na sjednici Glavnog odbora, a koja je predviđala da bude rotiran u poslaničkom klubu "grubo prekršio i u političkom i u moralnom smislu".

"O njegovom opozicionom karakteru najbolje govori njegova uloga u dešavanjima u Budvi kada je čvrsto stao na stranu onih koji su podržali kandidata DPS-a za presjednika opštine kao i pokušaj DPS-a da mu sačuva članstvo u odborima u Skupštini Crne Gore. Pozitivna Crna Gora nije partija koja će praviti kompromise po pitanju poštovanja temeljnih principa stranke", navodi se u saopštenju.

Iz Pozitivne su saopštili da se povodom ove teme više neće oglašavati.

Bonus video: