Aktivisti kažnjeni sa po 200 eura zbog gađanja jajima

“Kao što sam već najavljivao ne namjeravam prihvatiti presudu Milove institucije i nije bilo narušavanja javnog reda i mira”
0 komentar(a)
Gađanje jajima, Skupština Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Gađanje jajima, Skupština Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.07.2013. 09:09h

Aktivisti pokreta "Otpor diktatorskom režimu u Crnoj Gori" kažnjeni su sa po 200 eura jer su krajem maja prilikom protesta ispred zgrade Skupštine gađali jajima ulaz u zgradu parlamenta.

Oni su to juče objavili na svojoj Fejsbuk stranici, a informaciju je “Vijestima” potvrdio i aktivista ovog pokreta Boško Vukićević.

Aktivisti su na Fejsbuku naveli da se u dostavljenoj presudi navodi da su krivi za ometanje javnog reda i mira, ali da su oslobođeni krivice za ometanje i omalovažavanje.

Navodi se i da imaju pravo na žalbu u roku od osam dana, kao i da kaznu moraju platiti u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti rješenja.

“Kao što sam već najavljivao ne namjeravam prihvatiti presudu Milove institucije i nije bilo narušavanja javnog reda i mira”, napisao je Vukićević na Fejsbuk stranici.

Ova grupa je protestovala zbog, kako su naveli, neodgovornog odnosa opozicionih političara prema zahtjevima sa građanskog protesta, a policija je zbog gađanja jajima privela desetak aktivista.

Bonus video: