NSD: Jeremić u političkoj agendi problem Srba u Crnoj Gori stavio na veoma visoko mjesto

"Za nas je od posebnog značaja da crnogorski separatisti i dukljanski ideolozi ne steknu pogrešan zaključak da su naši sunarodnici izvan Crne Gore nezaineresovani za probleme sa kojima se mi ovdje suočavamo", navodi se u saopštenju NSD
100 pregleda 21 komentar(a)
Vuk Jeremić, Foto: Betaphoto
Vuk Jeremić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 16.07.2018. 11:50h

Nova srpska demokratija ističe zahvalnost predsjedniku Narodne stranke i bivšem ministru inostranih poslova Srbije i nekadašnjem predsjedniku Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuku Jeremiću što je u svojoj političkoj agendi problem Srba u Crnoj Gori stavio na veoma visoko mjesto pa je prirodna posljedica toga njegov dolazak u Podgoricu da posjeti našu stranku kao najsnažniju političku organizaciju Srba u Crnoj Gori i sastane se sa našim predsjednikom Andrijom Mandićem, saoopšteno je danas iz Nove srpske demokratije (NSD).

"Kao što je poznato ukupnoj javnosti Andriji Mandiću, predsjedniku NSD-a i Milanu Kneževiću, predsjedniku DNP-a, crnogorski režim je oduzeo putne isprave kako bi im onemogućio bilo kakvu direktnu komunikaciju sa srodnim političkim organizacijama, prijateljima, istomišljenicima i drugima koji se zanimaju za probleme integralnog srpstva u Srbiji i Srpskoj. Zato izuzetno cijenimo napor gospodina Vuka Jeremića da on iz Beograda doputuje u Podgoricu kako bi iskazao podršku i solidarnost sa političarima koji predstavljaju srpski narod na ovim prostorima. Za nas je od posebnog značaja da crnogorski separatisti i dukljanski ideolozi ne steknu pogrešan zaključak da su naši sunarodnici izvan Crne Gore nezaineresovani za probleme sa kojima se mi ovdje suočavamo", navodi se u saopštenju NSD.

Iz te partije su naveli da je tradicionalno, strategija srpskih neprijatelja počivala na podmetanju, izmišljanju, zavađanju i suprotstavljanju regionalnih razlika.

"Pa je i od početka afere lažnog državnog udara do danas crnogorski režim posebno potencirao činjenicu kako iz Srbije nije iskazana dovoljna solidarnost za Srbe protiv kojih se vodi sudski proces u Crnoj Gori. Iako se tamošnji mediji ne bave ovim problemom, kao da postoje neka nepisana uputstva da to izbjegavaju, mi znamo da pravi patrioti i naši iskreni prijatelji i te kako brinu o onome što se dešava ovdje. Zahvalni smo na solidarnosti koju predsjednik Narodne stranke iskazuje Andriji Mandiću, Milanu Kneževiću i Mihailu Čađenoviću u montiranom političkom procesu koji se protiv njih vodi pred crnogorskim sudovima koji protivzakonitim oduzimanjem putnih isprava Mandića i Kneževića drže u jednoj vrsti zatvora omeđenog granicama današnje Crne Gore", zaključuje se u saopštenju NSD.

Bonus video: