Miljanić: Vrh Pozitivne poveo hajku protiv mene

"Poslanički mandat sam dobio na izborima i on meni pripada", rekao je Miljanić
170 pregleda 136 komentar(a)
Zoran Miljanić, Foto: Boris Pejović
Zoran Miljanić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.07.2013. 06:40h

Poslanik Pozitivne Crne Gore Zoran Miljanić kazao je da je odluka Predsjedništva te partije da Glavnom odboru predloži da ga razriješi sa mjesta koordinatora za Budvu "vrhunac harange koju partijsko rukovodstvo vodi protiv njega".

"Vijesti" su ranije objavile da je Predsjedništvo Pozitivne to odlučilo jednoglasno na sjednici 12. jula i o tome pismeno obavijestilo Miljanića i odbornike Pozitivne u Budvi.

U tom pismu se navodi i da Predsjedništvo jednoglasno preporučuje Glavnom odboru da razriješi Miljanića članstva u Predsjedništvu zbog činjenja, odnosno nečinjenja u inicijativnom odboru te partije u Budvi.

Miljanić u izjavi za "Vijesti nedjeljom" tvrdi da sjednici nije prisustvovao niti je dobio zapisnik.

"Ja se ograđujem od toga, sve što znam o tome pročitao sam u medijima. Detaljnije ću se oglasiti nakon zvaničnog stava partije", kazao je Miljanić.

Predsjedništvo stranke je o Miljaniću već raspravljalo početkom maja, kada je lider Darko Pajović predložio da poslanik Pozitivne napusti klub kako bi na njegovo mjesto došao Miloš Konatar

Ovom odlukom predsjedništvo Pozitivne označilo je Miljanića kao glavnog krivca što su, po svemu sudeći, dva odbornika te partije u Budvi, uprkos direktivi stranačke centrale, glasala za aktuelnog predsjednika Opštine Lazara Rađenovića iz Demokratske partije socijalista.

Rađenović je početkom jula ponovo izabran za gradonačelnika Budve, nakon što je Upravni sud, na žalbu opozicije, poništio prethodnu odluku o njegovom imenovanju na tu funkciju.

Za izbor Rađenovića tada je glasalo 19 odbornika, među kojima su i dva iz opozicije, dok je za kandidata opozicije Božidara Vujičića glasalo devet odbornika. Vujičić je kasnije utvrdio da su za kandidata DPS-a glasala dva od četiri odbornika Pozitivne, što su iz te partije u početku dematovali.

Miljanić tvrdi da nije tačno da je odgovoran za dešavanja u Budvi kao i da odbornici te partije to mogu potvrditi.

"Oni mogu da kažu ko je poništio odluku da se podrži kandidat Demokratskog fronta, ko je dolazio u Budvu... Ja nijesam imao nikakvu komunikaciju sa njima, nijesam ni znao da se glasa, bio sam službeno u Njemačkoj. Nijesam mogao ni da budem za inicijativni odbor u Budvi kada je on raspušten u januaru", kazao je Miljanić.

Predsjedništvo stranke je o Miljaniću već raspravljalo početkom maja, kada je lider Darko Pajović predložio da poslanik Pozitivne napusti klub kako bi na njegovo mjesto došao Miloš Konatar.

Miljanić se toj odluci usprotivio i na sjednici GO, zbog čega je odluka o rotaciji u poslaničkom klubu odložena za kraj jula.

Na pitanje da li se i ova odluka o razrešenju sa mjesta koordinatora za Budvu može dovesti u vezu sa rotacijama u poslaničkom klubu, Miljanić je kazao:

"Naravno, to je nastavak harange koju rukovodstvo partije vodi protiv mene, ali o tome ćemo naknadno govoriti. Poslanički mandat sam dobio na izborima i on meni pripada".

Samostalno na lokalnim izborima

Pozitivna Crna Gora intenzivno se priprema za predstojeće lokalne izbore u Mojkovcu, Petnjici i na Cetinju, i izvjesno je da će nastupiti samostalno, kazao je poslanik te stranke, Goran Tuponja.

On je naveo da će odluku o načinu učešća na tim izborima donijeti stranački organi nakon njihovog raspisivanja, ali da je sasvim izvjestan samostalan nastup.

"Pozitivna razmišlja u pravcu samostalnog izlaska i svako dalje objašnjenje tog stava bi značilo prejudiciranje odluke stranačkih organa. U tom smislu nije bilo razgovara sa drugim opozicionim strankama na tu temu", rekao je Tuponja agenciji Mina.

Bonus video: