DPS i SDP razgovarali o rebalansu budžeta, KAP-u, ustavnim promjenama

Na sastanku razgovarano i potrebi da se o rebalansu budžeta i ustavnim amandmanima raspravlja na Skupštini do kraja jula
56 pregleda 8 komentar(a)
Milo Đukanović, Ranko Krivokapić, Filip Vujanović, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Ranko Krivokapić, Filip Vujanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.07.2013. 13:27h

Čelnici Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP) razgovarali su sinoć o rebalansu budžeta, ustavnim promjenama u oblasti pravosuđa i dinamici izmjena izbornog zakonodavsta.

Učesnik sastanka iz DPS-a rekao je "Vijestima" da je razmatrano više modaliteta kako da se obezbijedi da Elektroprivreda izmiri svoje obaveze i istovremeno da se obezbijede uslovi za nastavak rada Kombinata aluminijuma Podgorica.

On je dodao da će po ovom pitanju morati da se održi najmanje još jedan sasstanak rukovodstava partija.

Izbor iz SDP-a rekao je da je sinoćni sastanak više bio sastanak na kojem su međusobno prezentovali svoje stavove i pozicije i da ta partija isjključuje mogućnost da rebalans budžeta obuhvati 61 muilion eura duga Elektroprivrede Crne Gore nastalih prema državi.

"Ta obaveza ne može pasti na teret građana", kazao je taj izvor.

Sastanak održanom u staroj zgradi Vlade su prisustvovali lideri DPS-a i SDP-a Milo Đukanović i Ranko Krivokapić, kao i funkcioneri tih partija Svetozar Marović, Filip Vujanović, Igor Lukšić, Tarzan Milošević i Milutin Simović, Ivan Brajović, Rifat Rastoder, Borislav Banović, Damir Šehović, Raško Konjević.

Izvor sa sastanka je kazao da kada je riječ o ustavnim promjena da su tu ostale nijanse koje dvije partije samo treba u hodu da usaglase.

Izvor iz DPS-a je rekao da je na sastanku razgovarano i potrebi da se o rebalansu budžeta i ustavnim amandmanima raspravlja na Skupštini do kraja jula.

Na sastanku je razgovarano i o dinamici usvajanja zakona koji se odnose na izborni proces, a kojim se bavi skupštinska radna grupa, a kojoj je, prema zaključcima Skupštine, ostavljen rok do 5. septembra da završi posao.

Bonus video: