Konjević i Lazović će govoriti o biračkim spiskovima

Radna grupa je nedavno javno pozvala sve subjekte koji se bave ovom tematikom da daju svoj doprinos
3 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Raško Konjević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.06.2013. 09:54h

Članovi Radne grupe za izgrađivanje povjerenja u izborni proces odlučili su da pozovu ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića i ministra za informaciono društvo i telekomunikacije Vujicu Lazovića kako bi s njima razgovarali o načinu vođenja i ažuriranja biračkih spiskova.

Radna grupa je nedavno javno pozvala sve subjekte koji se bave ovom tematikom da daju svoj doprinos, ali još niko nije poslao konkretne predloge za izmjenu izbornog zakonodavstva.

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) zatražila je da se njenim predstavnicima omogući da učestvuju u radu bez prava odlučivanja, dok je Centar za demokratsku tranziciju (CDT) poslao je otvoreno pismo u kojem pojašnjava da je nemoguće da dostave preporuke jer je, između ostalog, potpuno nepoznato koliki je obim promjena izbornog zakonodavstva planiran.

Poslanici su odlučili da će odgovoriti na pisma ovih NVO-a, ali da će insistirati na tome da do sljedeće sedmice dostave konkretne predloge kako bi ih pozvali da učestvuju u radu.

"Svi malo imaju kočnicu u dijelu davanja predloga i konkretnih stvari koje se odnose na birački spisak. Čini mi se da čekaju da ih mi predložimo, pa da onda krene kampanja zašto to ne valja tako", kazao je kopredsjedavajući Radne grupe Srđan Milić (SNP).

Radna grupa je na sjednici usvojila i pravnilnik o radu.

Bonus video: