Jelić: Na poligraf jedino sa Medojevićem i Pavlovićem

Jelić nije odgovorio na optužbe Medojevića, već je je kazao da treba utvrditi "kad je sve Medojević govorio neistine
20 komentar(a)
Nebojša Medojević, Zoran Jelić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Nebojša Medojević, Zoran Jelić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.06.2013. 12:45h

Poslanik Demokratske partije socijalista Zoran Jelić je kazao da je spreman da ide na poligraf, ali samo sa funkcionerima Demokratskog fronta Nebojšom Medojevićem i Kočom Pavlovićem.

Jelić nije odgovorio na optužbe Medojevića, već je je kazao da treba utvrditi "kad je sve Medojević govorio neistine oko zemunskog klana, Beka, susreta sa stranim zvaničnicima, posjeti Vašingtonu..."

"A Medojević je najmanje pozvan da targetira ljude, jer u sopstvenim redovima ima one u čijoj blizini se poligraf pokvari. Medojević očito boluje od intelektualne isuficijencije i ja mu želim brzo ozdravljenje", poručio je Jelić.

Medojević je optužio Jelića da pred članovima Anketnog odbora za aferu “Snimak” nije govorio istinu.

Jelić je pred Anketnim odborom kazao da je na sjednicama organa DPS-a sa kojih su objavljeni transkripti, u kontekstu priče o zapošljavanju i dodjeli kredita, govorio o građanima Crne Gore, a ne o članovima partije.

Medojević je u parlamentu tokom rasprave o izmjenama Zakona o unutrašnjim poslovima tražio od Jelića da ponovi iste tvrdnje na poligrafu.

“Sad sam mu rekao da izjavi ponovo ono što je kazao, ali sad na poligrafu”, istakao je Medojević, i poručio da će tražiti i pomoć Forenzičkog centra: “Svi se stidimo onoga što je Jelić govorio na anketnom odboru. To je bruka i sramota za državu Crnu Goru”.

Na audio-snimku sa sjednice Savjeta za praćenje ralizacije izbornog programa DPS-a jasno se čuje kako bivši direktor Zavoda za zapošljavanje kaže “zaposlićemo prije svega članove DPS-a” kroz projekte ove državne institucije.

Bonus video: