Pajović: Vladavina prava preduslov za dolazak američkih investitora

“Postoji ogroman prostor za saradnju SAD i Crne Gore, posebno u oblasti energije i turizma"
16 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Savo Prelević
Darko Pajović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.06.2013. 17:02h

Lider Pozitivne Crne Gore Darko Pajović smatra da je vladavina prava preduslov za ulaganje američkih investitora u Crnu Goru

“Postoji ogroman prostor za saradnju SAD i Crne Gore, posebno u oblasti energije i turizma, ali iako se to ovdje ne kaže, čini mi se da je preduslov za ozbiljnije ulaganje vladavina prava”, kazao je Pajović u intervjuu za Glas Amerike (VOA).

Lider Pozitivne boravi u radnoj posjeti SAD, a tokompetodnevnog boravka u Vašingtonu sastao se sa visokim zvaničnikom Stejt Deparmenta Džonatanom Murom, zvaničnicima američkog Kongresa kao i sa amabasadorom Crne Gore u Vašingtonu Srđanom Darmanovićem.

On je za Glas Amerike kazao da njegova partija podržava članstvo Crne Gore u NATO, ali da zabrinjava nizak stepen podrške javnosti članstvu:”Bez obzira na to koliko se govori o NATO-u, nema jasne vizije što raditi u nastavku”.

Govoreći o situaciji sa KAP-om, Pajović je kazao da je stanje jako teško i da za sad postoje dvije opcije – gašenje koje za sobom nosi potrebu da se socijalno zbrinuta radnici i pokušaj da KAP nastavi da radi po potpuno drugim postulatima.

“Neophodno je da znamo kolika su dugovanja, što je u ugovoru o privatizaciji...građani, a ni mi koji se bavimo politikom nemam odgovor na to pitanje”, kazao je on.

Lider Pozitivne je optimista kada je u pitanju rasvjetljavanje afere “Snimak” i rad Anketnog odbora, uprkos opstrukcijama dijela vladajuće koalicije.

"Afera 'Snimak' nije samo pitanje za vladajuću koaliciju, ovo je pitanje za demokratiju i razvoj crnogorskog društva. Naravno, tu su i veoma snažne i jasne poruke iz Brisela. Sagledavajući sve to, ja sam optimista da ćemo ipak doći do rezultata", kazao je Pajović.

Bonus video: