Demokrate Kolašin: Bićemo bedem DPS-ovom bezakonju i pustošenju

"Nedvosmisleno je jasno da će vladajuća koalcija okupljena oko DPS-a nastaviti tamo gdje su stali 2014. godine, sa poharom Kolašina"
126 pregleda 3 komentar(a)
Opština Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Opština Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 10.07.2018. 10:14h

Odbornici Demokrata nijesu dali legitimitet izbornoj većini koja je danas konstituisana, već su napustili današnje zasjedanje prije glasanja o izboru predsjednika Skupštine Opštine Kolašin.

"Kao što je javnosti poznato, održani lokalni izbori u Kolašinu održani su u nezapamćenoj nedemokratskoj atmosferi, koju su obilježile svojevrsne izborne manupulacije i zloupotrebe od strane DPS-a. Demokratska Crna Gora nije potpisala Izvještaj o konačnim rezultatima izbora, čime smo pokazali naš odnos prema izbornom procesu i izbornim rezultatima na lokalnim izborima. Podsjećamo građane da je prilikom brojana listića konstatovan ogroman broj listica na strani DPS-a i njihovih satelita, sa kojima danas konstituišu vlast, sa raznim geometrijskim figurama, što jasno oslikava da volja građana nije slobodno izražena, što je takođe i u suprotnosti sa Ustavom Crne Gore, jer građanin, kao nosilac suvereniteta, vlast ostvaruje neposredno i preko slobodno izabranih predstavnika. Dakle, vlast koja ne proističe iz slobodno izražene volje građana na demokratskim izborima ne može biti legitimna i priznata", navodi se u saopštenju Demokrata.

Predstavnici Demokrata u SO obećali su građanima Kolašina da će biti "isključivo posvećeni zaštiti javnog interesa, borbi za vladavinu prava i socijalne pravde i da će kao istinski predstavnici svih građana Kolašina biti bedem bezakonju i pustošenju vladajuće koalicije okupljene oko Demokratske partije socijalista".

"Nedvosmisleno je jasno da će vladajuća koalcija okupljena oko DPS-a nastaviti tamo gdje su stali 2014. godine, sa poharom Kolašina. Sve ovo što su radiili punih 30 godina nas ne uvjerava da će ova neligitimna vlast raditi pošteno i odgovorno, već isljučivo za sebe, tako što će javni interes podrediti privatnom, na samo njima svojstven način", navodi se u saopštenju.

U novom sazivu Skupštine opštine Kolašin Demokrate će predstavljati šest odbornika: Vladimir Martinović, Vladan Rakočević, Ivana Grujić, Bojan Medenica, Slavko Dulović i Predrag Golubović.

Bonus video: