Vladan Vučelić imenovan za zamjenika gradonačelnika Mugoše

Predstavnici SNP-a su bili uzdržani, jer, kako je kazao šef kluba Vladimir Vujović, žele da Vučeliću pruže šansu
179 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2012. 17:52h

Odbornici u Skupštini Glavnog grada imenovali su direktora Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Vladana Vučelića za zamjenika gradonačelnika Glavnog grada.

Predstavnici SNP-a su bili uzdržani, jer, kako je kazao šef kluba Vladimir Vujović, žele da Vučeliću pruže šansu, ali će njegov rad budno pratiti. Uzdržani su bili i iz SDP-a. Jednako velikodušni nijesu bili odbornici Nove i PzP, koji su glasali protiv.

"Vladan je prošao sve stepenice i radna mjesta, te smatram da sam napravio dobar izbor. Dobar iskorak je što je dobio podršku najjače opozicione partije", kazao je gradonačelnik Miomir Mugoša. On je kazao da još nije momenat da član opozicije bude član Komisije za dodjelu stanova.

Odbornici su usvojili Informaciju o sprovedenim aktivnostima za vrijeme vremenskih nepogoda od 02. 02. do 22. 02. 2012. godine, u Glavnom gradu i gradskim opštinama, ali su predstavnici opozicije istakli da se moglo bolje prići tom problemu.

Zaspale mjesne zajednice

"Da je postojao dobar plan i dobar štab, reakcija bi bila brza i sinhronizovana. Glavni grad treba da shvati da mu mjesne zajednice nijesu reagovale, kao ni kućni savjeti", rekao je odbornik SNP-a Dragan Ivanović.

Ističući kako za vrijeme nevremena nijedno stablo kod predstavništva SNP-a nije palo, jer su na vrijeme intervenisali, Vujović je pitao koliko će „Zelenilo“ napraviti parkovskih klupa od stabala koja su pala zbog snijega i olujnog vjetra.

"Nije bilo ni sredstava ni ljudstva. Važno je da gradonačelnik i njegova služba imaju dobra vozila, a niko ne vodi računa o tome kakva vozila imaju preduzeća", kazala je šefica odborničkog kluba PzP-a Branka Bošnjak.

Na sjednici je usvojen i Predlog odluke o izmjenama Odluke o učešću Glavnog grada kao akcionara u AD “Novi duvanski kombinat”.

"Sad treba da krenu sa plasteničkom proizvodnjom. Vjerujte da su to troškovi koji prevazilaze jednu trećinu koju daje Ministarstvo poljoprivrede kao kompenzaciju za najlone", rekao je on.

Njegov partijski kolega Mitar Vuković zamjerio je što u Operativnom štabu nije bilo predstavnika opozicije i dodao da nas je „kiša spasila, inače bi ostali zatečeni još 20 i više dana“.

Na sjednici je usvojen i Predlog odluke o izmjenama Odluke o učešću Glavnog grada kao akcionara u AD “Novi duvanski kombinat”.

Galerija

Bonus video: