Husović: Tražio sam razrješenje u MAGNATU čim sam postao ministar

Husović je, prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata, i dalje član odbora direktora AD MAGNAT osiguranja iz Podgorice
57 pregleda 10 komentar(a)
Rafet Husović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Rafet Husović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 17.05.2013. 11:40h

Vladin Biro za odnose sa javnošću saopštio je da je potpredsjednik Vlade Rafet Husović na dan izbora na funkciju ministra bez portfelja, 10. juna 2009. godine, organima upravljanja u preduzeću MAGNAT osiguranje AD Podgorica dostavio zahtjev za razrješenje sa funkcije predsjednika Odbora direktora u tom preduzeću.

Husović je, prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata, i dalje član odbora direktora AD MAGNAT osiguranja iz Podgorice, iako ni u jednom imovinskom kartonu to nije naveo.

“Husović je zatim ovaj zahtjev ponovio 21. jula 2009. godine i o njemu informisao i Privredni sud u Podgorici. Husović je od preduzeća MAGNAT osiguranje obaviješten da Skupština akcionara, koja imenuje i razrješava članova Odbora direktora, nije mogla udovoljiti njegovom zahtjevu, najprije iz proceduralnih razloga, a zatim usljed činjenice da je Agencija za nadzor osiguranja ovom preduzeću oduzela dozvolu za rad i pokrenula postupak likvidacije pred Privrednim sudom u Podgorici 24. decembra 2009”, navodi se u saopštenju.

Na kraju se podvlači da Husović od imenovanja na javnu funkciju nije ostvarivao bilo kakva materijalna ili upravljačka prava u MAGNAT osiguranju.

Bonus video: