Ivo Đurišić saslušan u Tužilaštvu: Sad znaju kako nas DPS krade

“Kazao sam kako su se kupovale lične karte, što ja lično nisam radio, ali sam imao saznanja"
321 pregleda 0 komentar(a)
Ivo Đurišić, Foto: Savo Prelević
Ivo Đurišić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.05.2013. 09:44h

Bivši funkcioner DPS-a Ivo Đurišić saslušan je juče u Osnovnom tužilaštvu u Podgorici, povodom njegovih navoda da je ta partija zloupotrebljavala države resurse i krala na izborima.

Đurišić je u februaru u intervjuu “Vijestima” kazao da je učestvovao u malverzacijama koje je, dok je on bio njen funkcioner, organizovala vladajuća partija.

Đurišić je saslušan u svojstvu građanina i kaže da je stekao utisak da je zamjenik tužioca Zoran Vučinić htio da čuje stvarnu istinu o predizbornim i izbornim krađama u Crnoj Gori.

“Kazao sam kako su se kupovale lične karte, što ja lično nisam radio, ali sam imao saznanja. Sve te malverzacije su počele piramidalnim oblikom DPS-a, gdje je na vrhu GO, pa ispod opštinski odbori i mjesne zajednice. A svi nivoi imaju svoje koordinatore koji su zaduženi za organizovanje aktivnosti”, ispričao je Đurišić nakon saslušanja.

On je kazao i da će nadležni sada utvrditi da li u njegovom iskazu ima elemenata krivičnog djela: ”Mada, ja sam se konsultovao sa advokatima koji su rekli da je sve što sam rekao bilo prije deset godina i da je to zastarjelo”.

On je naglasio da imena ljudi koji su učestvovali u malverzacijama nije pominjao, posebno jer je jedan od glavnih organizatora poginuo:”On mi je dao zadatak da napravim spisak sigurnih glasova, ja sam prije desetak godina primio 200 ljudi, da bi dobio 4 hiljade glasova”, kazao je on i dodao da je tužiocu ponovio jedino da je bio u društvu Filipa Vujanovića, Mila Đukanovića, Miška Vukovića, Ferhata Dinoše...

On je kazao i da su ga u tužilaštvu pitali za konkretne situacije u kojima je učestvovao:“O situaciji u kojoj sam bio član izborne komisije, kada me je pozvao funkcioner DPS-a i rekao da moja zaposlena nije izašla na glasanje. Ja sam je pozvao i skrenuo joj pažnju, ali nakon dva minuta je zvao njen muž i rekao da sam mrtav ako je ponovo nazovem. Tri dana nakon toga taj čovjek je u Podgorici ubijen”.

Bonus video: