DPS: Iniciraćemo izmjene izbornih pravila

Predsjedništvo DPS–a ocijenilo je i da treba nastaviti dijalog u parlamentu u cilju pronalaženja najboljih rješenja za ustavne promjene u dijelu pravosuđa
3 komentar(a)
dps, Foto: Zoran Đurić
dps, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 14.05.2013. 15:07h

Demokratska partija socijalista (DPS) će inicirati izmjene određenih rješenja u izbornim procesima, na osnovu preporuka OEBS/ODIHR misije, a koje će biti u skladu sa crnogorskim Ustavom.

To je saopšteno nakon sinoćnje sjednice Predsjedništva DPS na kojem su analizirani rezultati predsjedničkih izbora. Predsjedništvo je tim povodom izrazilo zadovoljstvo postignutim rezultatom predsjedničkog kandidata DPS-a Filipa Vujanovića.

Predsjedništ vo DPS-a je razmatralo i realizaciju koalicionih sporazuma sa partijama koje čine vladajuću koaliciju i, kako je saopšteno, ukazalo na potrebu nastavka redovne komunikacije, kako bi se do kraja ispoštovale sve stavke iz sporazuma.

“DPS je sa svojim koalicionim partnerima već definisala sve konkretne obaveze, jedan dio njih je realizovan, a predviđenom dinamikom biće ostvaren i ostatak zaključaka iz sporazuma”, kaže se u saopštenju.

Predsjedništvo DPS–a ocijenilo je i da treba nastaviti dijalog u parlamentu u cilju pronalaženja najboljih rješenja za ustavne promjene u dijelu pravosuđa.

Bonus video: