Mugoša: Na proljeće 2014. ću okončati svoj mandat

Gradonačelnik Podgorice je kazao da će kada dođe vrijeme za izbore biti spremni da odgovore na sve izazove
67 pregleda 45 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Luka Zeković
Miomir Mugoša, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.05.2013. 12:58h

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša kazao je da nema razloga da se održe prijevremeni lokalni izbori u Podgorici.

On je istakao da nema niti jednog elementa koji bi ukazivao da se nešto ne dešava redovno u funkcionisanju gradske uprave, istakavši da su rijetka lokalna samouprava koja na vrijeme izvršava sve svoje obaveze.

"Šta će biti vidjećemo. Hvala bogu da sam zdrav, da sam u dobroj psiho-fizičkoj kondiciji i da još uvijek imam energije.. U svakom slučaju računam da ću svoj redovan mandat okončati na proljeće 2014. godine", rekao je Mugoša

On je kazao da će kada dođe vrijeme za izbore biti spremni da odgovore na sve političke izazove.

"Šta će biti, ko će biti i koga bih ja želio da vidim će odlučiti u demokratskoj proceduri najznačajnija i najveća politička snaga i lokomotiva i motor razvoja države – DPS, sa svojim koalicionim partnerima", kazao je Mugoša.

On je dodao da je potpisan ugovor sa firmom "Investment & consalting" doo koja je na tenderu dobila posao za izradu studije o ekonomskoj opravdanosti formiranja opštineTuzi, koju su tražili predstavnici parlamenta i izvršne vlasti u toj GO.

Ističući da su planirali refrendum za septembar, Mugoša je naglasio da su tom zadatku prišli odgovorno i da se sprovode zaključci, koje je donijela Skupština Glavnog grada.

"Proizvod toga je javni tender na kome je odabran izvođač studije. To je veoma složena procedura sa javnim nabavkama... Ako se neko javi ili ne javi, opet morate neke rokove da probijate, tako da to možda nekome smeta. Mi proceduru i zakon moramo ispoštovati i to smo uradili u punom kapacitetu", kazao je Mugoša.

On je istakao da je rok za izradu studije 60 dana, pojasnivši da će nakon toga biti organizovano više javnih rasprava za građane svih mjesnih zajednica na službenom i albanskom jeziku.

"Nakon javne rasprave slijedi donošenje odluke koja pripada Skupštini Glavnog grada na zahtjev GO Tuzi", kazao je Mugoša.

Samo "Putevi" za porez duguju 2,3 miliona eura

Mugoša je, odgovarajući na novinarsko pitanje, kazao da jedino preduzeće "Putevi", koje je u stečaju, za porez i doprinose duguje 2,3 miliona eura.

On je istakao da Glavni grad formalno nije u obavezi da firmi u stečaju plaća poreze i doprinose , ali da to žele da urade, jer je veliki broj ljudi iz te frime podnio zahtjev za odlazak u penziju.

"Preduzeće ima dvije trećine manje uposlenih i mnogo više efekata radnih rezultata, jer ovi koji su ostali još ne mogu da dođu sebi i shvate da moraju da rade. Mnogo više zarađuju nego što su prije zarađivali, jer neki rade i produženo radno vrijeme i drugu smjenu", kazao je Mugoša.

Bonus video: