Grupa građana pokrenula peticiju: Traže potpuni bojkot

Kako se navodi “Otpor diktatorskom režimu u Crnoj Gori” zahtijeva izlazak opozicije iz Skupštine i svih institucija vlasti
0 komentar(a)
Otpor diktatorskom režimu, Protest 20. april, Foto: Boris Pejović
Otpor diktatorskom režimu, Protest 20. april, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.05.2013. 14:26h

Grupa građana i aktivista “Otpor diktatorskom režimu u Crnoj Gori” pokrenula je peticiju na internet sajtu peticije 24.com koju mogu potpisati svi građani koji podržavaju “šest tačaka demokratizacije Crne Gore”.

“Šest tačaka demokratizacije Crne Gore” su zahtjevi koje ova grupa građana nekoliko mjeseci promoviše na društvenim mrežama i koji su upućeni opozicionim partijama.

Kako se navodi “Otpor diktatorskom režimu u Crnoj Gori” zahtijeva izlazak opozicije iz Skupštine i svih institucija vlasti.

“Tražimo bojkot svih izbora i referenduma koje režira korumpirani mafijaški režim, zabranu rada ratno-profiterskim i antiratno-profiterskim strankama, formiranje prelazne-tehničke vlade za organizovanje vanrednih izbora, prve slobodne izbore u istoriji zemlje, provjeru porijekla imovine svih koji su obavljali najviše državne funkcije, imovine njihovih članova porodice i kumova-borba protiv korupcije na najvišem nivou”, navodi se u pozivu.

Aktivisti ističu da je za početak bitno da se njihovi zahtjevi promovišu i da se sa njima upoznaju građani.

“Oni koji to podržavaju mogu potpisati peticiju, a kada se sakupi solidan broj potpisa, možemo se direktno obratiti opozicionim strankama. Peticiju bi trebalo da potpiše što više ljudi kako bi imali više šansi za što skorijom realizacijom”, kazao je aktivista ove grupe Boško Vukićević koji je na društvenim mrežama poznatiji kao Perfekt Strendžer.

Opozicione partije i građani su sa ovih šest tačaka imali priliku da se upoznaju i na nedavno održanom građanskom protestu kada je grupa “Otpor diktatorskom režimu u Crnoj Gori” predvođena profesoricom Mirjanom Kuljak istakla svoje transparente sa ispisanim zahtjevima.

Bonus video: