Vujanović: Volja građana je slobodno iskazana

Vujanović se zahvalio Delegaciji na aktivnostima u podršci Crnoj Gori u procesu prilagođavanja standardima Evropske Unije i tekućem procesu pristupnih pregovora
0 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Filip Vujanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 29.04.2013. 13:58h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović rekao je danas da je volja građana slobodno iskazana na izborima, prema izvještajima međunarodnih posmatrača i državnih organa koji su kontrolisali regularnost tog procesa.

Legitimitet Vujanovića kao predsjednika osporava skupštinska većina.Vujanović je primio Delegaciju Evropskog parlamenta na čelu sa njenim šefom Eduardom Kukanom.Vujanović se zahvalio Delegaciji na aktivnostima u podršci Crnoj Gori u procesu prilagođavanja standardima Evropske Unije i tekućem procesu pristupnih pregovora. "Zahvaljujući se na čestitci Kukana povodom reizbora za predsjednika Crne Gore, Vujanović je naglasio da je volja građana slobodno iskazana na izborima, shodno izvještau ODIHAR-a i OEBS-a i državnih organa koji su kontrolisali regularnost izbora", kaže se u saopštenju. Vujanović je, kako se navodi, iskazao i čvrstu odlučnost Crne Gore da nastavi putem evropskih integracija, implementirajući neophodne reforme, posebno u pogledu nezavisnosti sudstva i u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. Kukan je, ispred Delegacije, čestitao Vujanoviću reizbor za predsjednika Crne Gore, iskazujući poštovanje napretku Crne Gore u procesu evropskih integracija. On je naglasio važnost postizanja pozitivnih rezultata u pregovorima u poglavljima 25 i 26, u obezbjeđivanju nezavisnosti sudstva, slobodi medija i reformi javne administracije, kao preduslova uspješnosti procesa pregovora. "On je naglasio da Crna Gora, kao jedina država u procesu pregovora, ima izuzetno važnu ulogu u pogledu afirmacije procesa pridrživanja cijelog regiona", kaže se u saopštenju iz Vujanovićevog kabineta.

Bonus video: