Đukanović sjutra odgovara poslanicima

Prema Poslovniku, održavanje premijerskog sata je obaveza koja se mora ispuniti jedan put dvomjesečno u okviru redovnog zasjedanja parlamenta
0 komentar(a)
Skupština Crne Gore milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Skupština Crne Gore milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.04.2013. 11:25h

Sjednica Skupštine na kojoj će premijer Milo Đukanović odgovarati na poslanička pitanja biće održana sjutra.

Prema Poslovniku, održavanje premijerskog sata je obaveza koja se mora ispuniti jedan put dvomjesečno u okviru redovnog zasjedanja parlamenta, a Đukanović će to biti drugi put da odgovara na pitanja poslanika od ponovnog izbora na funkciju šefa Vlade.

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista, Milutin Simović pitaće Đukanovića kakav je stav Vlade o zajedničkom Izvještaju OEBS-a i Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope o predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, “iz domena odgovornosti vladinih institucija”.

Predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović pitaće premijera koliko je članova DPS-a dobilo posao u projektima Zavoda za zapošljavanje i kroz vladin program stručnog osposobljavanja.

Lidera Socijalističke narodne partije Srđana Milića zanima zbog čega se Đukanović “plaši da prizna poraz na predsjedničkim izborima”.

Milić će pitati Đukanovića i da li je spreman da prizna da su akteri afere Snimak sprovodili samo njegove direktne naloge.

Šefa poslaničkog kluba Socijaldemoktraske partije, Borislava Banovića zanima da li Vlada ima cjelovite podatke o poslovanju Kombinata aluminijuma u prošloj godini, i šta je izvršna vlast preuzela da zaštiti državni interes u toj kompaniji.

Predstavnici kluba Bošnjačke stranke pitaće Đukanovića šta Vlada planira da uradi u cilju stimulacije poljoprivredne proizvodnje, posebno u manje razvijenim područjima.

Predsjednik Liberalne partije, Andrija Popović, pitaće premijera dokle se stiglo sa identifikacijom osoba iz crnogorske dijaspore, da bi se uredio njihov položaj i obezbijedilo poštovanje nacionalnog i kulturnog identiteta.

Iz Demokratskog fronta (DF) je ranije saopšteno da njihovi predstavnici nastavljaju bojkot parlamenta i da neće prisustvovati premijerskom satu.

Bonus video: