Pozitivna: Ministarstvo kulture diskriminiše pri zapošljavanju

Riječ je o dopuni krivične prijave protiv DPS-a i Mila Đukanovića, koju je poslanica Pozitivne Azra Jasavić 5. aprila podnijela Vrhovnom državnom tužilaštvu, a povodom afere Snimak
73 pregleda 27 komentar(a)
Pozitivna pres, Foto: Zoran Đurić
Pozitivna pres, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.04.2013. 12:28h

Pozitivna Crna Gora je iznijela dokaze da je u Ministarstvu kulture, koje vodi Branislav Mićunović, ali i drugim organima uprave izvršeno krivično djelo povreda ravnopravnosti pri zapošljavanju.

Ta partija je, na konferenciji za novinare, predstavila primjere više osoba koje su diskriminisane prilikom zapošljavanja i te dokaze će dostaviti tužilaštvu.

Riječ je o dopuni krivične prijave protiv DPS-a i Mila Đukanovića, koju je poslanica Pozitivne Azra Jasavić 5. aprila podnijela Vrhovnom državnom tužilaštvu, a povodom afere Snimak.

“Osobe koje smo obuhvatili dopunom krivične prijave su prošle golgotu u traženju posla. Ivana Ražnatović je odličan student i godinama je bezuspješno pokušavala da nađe posao u državnoj upravi i pravosuđu. Na obaveznim provjerama radne sposobnosti bila je najbolja, ali su posao dobijali oni koji su po rezultatima bili gori”, kazala je Jasavić.

Govoreći o problemima sa kojima se suočavala prilikom konkurisanja za posao u Ministarstvu kulture, filolog Bosiljka Kankaraš je kazala da je bila jedina prijavljena na oglasu, da je prošla test provjere u Upravi za kadrove, ali da nije primljena.

“Ministru se nisam svidjela. On ne podnosi slobodne i kreativne ljude jer mogu otkriti koliko je njegovo neznanje”, kazala je Kankaraš.

Nezaposlene građanke koje su se javile Pozitivnoj, prema riječima Jasavić, do posla nijesu mogle da dođu od mreže mediokriteta i zato što nijesu imale člansku kartu nijedne partije.

“Neka se DPS zapita da li se takvom diskriminatornom politikom može ponuditi perspektiva crnogorskim građanima”, kazala je poslanica Pozitivne.

Ona pozvala sve koji su imali slična iskustva da toj partiji dostave dozale radi dopune krivične prijave koju će proslijediti nadležnom tužilaštvu.

“Ovo je pravna bitka koju će dobiti cijela Crna Gora. Krivična prijava koju je podnijela Pozitivna je prijava svih obespravljenih i ugroženih građana Crne Gore, a njih nije mali broj. Ova prijava predstavlja i početak kraja političke diskriminacije u ovom državi”, poručila je Jasavić.

Bonus video: