Pozitivna: Odluka o odlasku u Strazbur je lažirana

“Takav izričit zahtjev sam na prethodnoj sjednici Kolegijuma, održanoj 24.aprila, uputio predsjedniku Skupštine da bi onemogućio da falsifikuje zaključke Kolegijuma"
4 komentar(a)
Mladen Bojanić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Mladen Bojanić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.04.2013. 15:05h

Predsjednik Kluba poslanika Pozitivne Crne Gore Mladen Bojanić optužio je predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića za zloupotrebu ovlaštenja i zatražio da se ubuduće za sve sjednice Kolegijuma Skupštine vode zapisnici.

“Takav izričit zahtjev sam na prethodnoj sjednici Kolegijuma, održanoj 24.aprila, uputio predsjedniku Skupštine da bi onemogućio da falsifikuje zaključke Kolegijuma. U pisanom odgovoru na moje pitanje ko je i kada donio odluku o sastavu crnogorske parlamentarne delegacije za proljećno zasjedanje Parlamenta Savjeta Evrope stoji da je takav sastav delegacije određen Odlukom Kolegijuma od 15. januara 2013. godine. Međutim toga dana nije bilo sjednice Kolegijuma, pa, naravno, ni odluka nije mogla biti donešena. Istina je da je XII sjednica Kolegijuma održana 27. decembra 2012, a naredna, XIII, 23. januara 2013. godine”, saopštio je Bojanić.

On tvrdi da se “jasno vidi da je u pitanju lažiranje i zloupotreba ovlašćenja predsjednika Skupštine, pa je suprotno članu 26 Poslovnika Skupštine sam donio odluku koja ne ispunjava uslove iz člana 6 Pravila Savjeta Evrope, a u vezi fer zastupljenosti političkih snaga i adekvatne zastupljenosti osoba ženskog pola”.

“Ovakvom samovoljom, Krivokapić je partijskim interesima svjesno podredio skupštinske i državne obaveze, pa je u Strazbur, uz dva člana DPS, uputio i dva člana svoje partije, a izostavio predstavnike opozicije. Krivokapić je prvi u obavezi da štiti Poslovnik Skupštine, a mi ćemo ga na to uvijek podsjećati i biti istrajni da ga uputimo na pravi i zakonski put”, saopštio je Bojanić.

Bonus video: