Baroso čestitao Vujanoviću

Baroso je naveo da je otvaranje pristupnih pregovora u junu prošle godine potvrda napora koji je Crna Gora u poslednjih nekoliko godina ostvarila
12 komentar(a)
baroso, Foto: Rojters
baroso, Foto: Rojters
Ažurirano: 22.04.2013. 15:00h

Predsjednik Evropske komisije (EK), Žoze Manuel Baroso, čestitao je Filipu Vujanoviću, reizbor na funkciju predsjednika Crna Gore.

Državna izborna komisija saopštila je danas konačne rezultate izbora prema kojima je Filip Vujanović ponovo izabran za predsjednika. Skupštinska većina osporava legitimitet Vujanovića kao predsjednika.Baroso je naveo da je otvaranje pristupnih pregovora u junu prošle godine potvrda napora koji je Crna Gora u poslednjih nekoliko godina ostvarila, i označava početak nove faze u odnosima sa Evropskom unijom.Kako je naveo Baroso, napredak u pregovorima će biti nastavjen u zavisnosti od dostignuća Crne Gore. Prema njegovim riječima, jačanje vladavine prava i, posebno, borba protiv korupcije i organizovanog kriminala na svim nivoima su od ključnog značaja. "Završetak ustavne reforme za jačanje nezavisnosti sudstva, u skladu sa preporukama Venecijanske komisije, i dalje je jedan od prioriteta a vi imate ključnu ulogu u podsticanju širokog konsenzusa u političkom procesu", poručio je Baroso.

Bonus video: