Vujanović: Građani su me izabrali, moja pobjeda je potvrđena

Vujanović je rekao da je njegova pobjeda očigledna i da je zadovoljan rezultatom
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.04.2013. 18:53h

“Rezultat je jasan i pobjeda je očigledna, a to su potvrdili i svi brojni međunarodni posmatrači kao i državne institucije koje su do sada kontrolisale izbore”, kazao je potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i kandidat za predsjednika Filip Vujanović.

On je rekao da je njegova pobjeda potvrđena i, po prvi put, kroz detaljne preglede zapisnika i glasačkih listića te da je bilo za očekivati da se rezultat takvih izbora uvaži.

“Očigledno je da se moj protivkandidat gospodin Lekić odlučio za iskazivanje stava kroz proteste. Ja sam ubijeđen, pošto je on ogdovoran za to, da će njegova prognoza da će ti protesti imati demokratski sadržaj i ishod biti ostvarena i iz sve snage želim da se to dogodi.

Što se tiče izbornog rezultata-izbori su završeni i građani su odlučili”, poručio je on.

Dobio čestitke, ali ih ne objavljuje

Na pitanje novinara, kako komentariše odnos Međunarodne zajednice koja mu je uputila čestitke i izborni proces okarakterisala kao demokratski, Vujanović je kazao da je sa zadovoljstvom čuo tu ocjenu.„Ubijeđen sam da je ta ocjena, u narednom periodu biti potvrđivana i kroz zvanične stavove iz Međunarodne zajednice. Dobio sam još čestitki koje nisam objavio čekajući odluku Ustavnog suda“, naveo je on.Na pitanje kako komentariše najavu opozicije da će tražiti od predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića da raspiše nove izbore, Vujanović je rekao da je očigledno očekivati od onih koji stalno gube da traže ponavljanje izbora, dok ne pobijede.

TV Vijesti, Tatjana Debeljević„Na izborima sam pobijedio sa preko sedam hiljada glasova i mislim da treba respektovati taj rezultat, koji pokazuje kakva je bila većinska volja“, kazao je Vujanović.On je naveo, da je njegov protivkandidat ostvario rezultat za uvažavanje, koji veoma vrednuje.Vujanović je, komentarišući odnos sa Krivokapićem, rekao da očekuje da će kao predstavnici na važnim državnim dužnostima sarađivati u interesu Crne Gore kao što su to činili.Na pitanje kako komentariše predloge za reizbor sudija, Vujanović je da podržava stav predsjednika Vrhovnog suda Vesne Medenice, koja je rekla da da Crna Gora nema kapaciteta sa kojima bi mogla to sprovesti.On je ponovio u vezi afere Snimak, da treba utvrditi da li je bilo eventualnih propusta i ukoliko se to utvrdi, nadležni za to treba da odgovaraju.

Galerija

Bonus video: