Medojević: Đukanovića niko ne podržava besplatno

U Crnoj Gori vidimo da predstavnici nekih međunarodnih organizacija i diplomate vrlo često završe kao vlasnici nad određenim nekretninama u Crnoj Gori
0 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Nebojša Medojević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 19.04.2013. 09:08h

Funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević je “Vijestima” kazao je da su već duže vrijeme poznate bliske veze Đukanovića sa određenim lobistima iz zemalja EU.

Crnogorski premijer Milo Đukanović i ministar vanjskih poslova Slovačke Miroslav Lajčak odbacili su juče u Bratislavi optužbe da tamošnji političari staju na stranu i hvale vlasti u Podgorici zbog navodne korupcije, čime su se bavili i slovački mediji.

Funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević predložio je prije tri dana da Europol ispita račune šefa slovačke diplomatije zbog podrške “mafijaškom režimu”. Lajčak je prethodno kazao da protesti ništa pozitivno ne mogu donijeti.

“Površnom analizom lako se može zaključiti da postoje predstavnici zemalja EU i neki izvjestioci raznih tijela EU koji po pravilu daju samo pozitivne ocjene za politiku vlasti u Crnoj Gori i među njima najkarakterističniji su Jelko Kacin, Čarls Tanok i Lajčak zajedno sa (Františekom) Lipkom.

Za mene koji duže pratim ponašanje tih struktura opravdana je sumnja da to ne rade zbog toga što zaista vole i podržavaju politiku crnogorske vlasti. Svaki političar koji drži do svoga kredibiliteta iz zemalja EU jako je oprezan u komunikaciji sa Đukanovićem jer zna da je on predmet istraga više tužilaštava”, kazao je Medojević.

On je rekao da iz komunikacija sa ljudima najuticajnijih članica EU “pouzdano zna” da je kroz poglavlje 23 i 24 Unija insistirala da Crna Gora ne može napraviti nikakav ozbiljniji korak u integracijama dok se ne naprave istrage o korupciji na visokom nivou: “I dok se ne otvore afere u vezi sa pranjem novca, što će sasvim sigurno dovesti u vezu i Đukanovića i sve te predstavnike međunarodne zajednice koji su imali kontakt sa njim, i u koje se sumnja da su podršku režimu davali zbog određenih konkretnih materijalnih interesa”.

On je dodao da u Crnoj Gori vidimo da predstavnici nekih međunarodnih organizacija i diplomate vrlo često završe kao vlasnici nad određenim nekretninama u Crnoj Gori. “Sve to budi opravdanu i osnovanu sumnju da najkorumpiranijeg lidera u Evropi niko ne podržava besplatno”, kazao je Medojević.

Bonus video: