Đukanović: Pričaćemo sa svima da riješimo sporenja oko izbora

Šef Delegacije EU u Podgorici Mitja Drobnič rekao je da EK očekuje osnivanje konstruktivnog dijaloga
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.04.2013. 09:37h

Premijer Milo Đukanović kazao je da je Vlada Crne Gore spremna da u saradnji sa svima rješava sva otvorena politička pitanja.

On je u uvodnom izlaganju na Prvoj konferenciji Nacionalne konvencije o evropskoj integraciji Crne Gore 2013-2014. rekao da se to odnosi i na aktuelna različita sporenja oko rezultata predsjedničkih izbora koji su održani 7.aprila.

"Vlada će se beskrompromisno zalagati za rješenja koja će garantovati mir i očuvanje pravnog porekta", poručio je Đukanović.

Šef Delegacije EU u Podgorici Mitja Drobnič rekao je da EK očekuje osnivanje konstruktivnog dijaloga. On je podsjetio da je EK prepoznala posvećenost Crne Gore reformama, zbog čega je odlučila da otpočne pregovore sa zvaničnom Podgoricom.

"Puno toga još treba da se uradi. Potrebno je sprovođenje reformi, a ključno je sudstvo. U tom kontekstu EU će nastaviti da insistira na jačanju nezavisnoti sudstva u skladu sa preporukama Venecijanske komisije", rekao je Drobnič.

On je pozvao poslanike u crnogorskom prarlamentu da zajednički sarađuju kako bi se postigli korisni rezultati u tom pravcu.

"To će biti ključni test za kredibilnost svih u ovom procesu. Pored toga očekuje se da se napravi vizija napretka u vladavini prava, posebno u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala", kazao je Drobnič.

Galerija

Bonus video: