Bečki "Prese": Tamni oblaci krađe nad Vujanovićem

Vujanović je proglasio borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala za glavni cilj. Ako bi to i stvarno htio, treba odmah da počne od svoje partije
0 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Vesko Belojević
Filip Vujanović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 11.04.2013. 17:07h

Ukoliko treći put bude proglašen za predsjednika Crne Gore novi mandat Filipa Vujanovića biće pod tamnim oblacima krađe izbora, piše austrijski dnevnik “Prese”.

U tekstu “Opozicija ne prihvata izborni rezultat” bečki dnevnik konstatuje da je na izborima u Crnoj Gori bio upregnut cijeli arsenal „izbornog menadžmenta“, koji se primjenjuje u regionu uprkos približavanju EU.

Navodi se da su službenici u administraciji pod pritiskom zaokruživali „pravo“ ime, a poslušni pomagači su na biračkim mjestima punili kutije dodatnim listićima, a križali one sa „pogrešnim” imenom. Ističe se i da su posmatrači OEBS-a ignorisali navode o izbornoj krađi, iako im je opozicija dostavila dokazni materijal.

“Vujanović je proglasio borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala za glavni cilj trećeg mandata. To je floskula, koja je u regionu vrlo omiljena i bez rezultata. Ako bi to i stvarno htio, trebalo bi da odmah krene na rad i počne od svoje partije”, navodi se u tekstu Tomasa Rozera.

I njemačka novinska agencija (DPA) navela je da su brojne pritužbe na regularnost izbora u Crnoj Gori, navodeći da su opozicione partije, NVO i mediji objavili brojne primjere nepravilnosti, koje ukazuju da pobjeda koju je Vujanović proglasio pod sjenkom optužbi za krivotvorenje.

DPA konstatuje i da je poslije optužbe o krađi izbora javni život u Crnoj Gori dijelimično zamro, navodeći da je zbog toga odložena parlamentarna rasprava o KAP-u, najvažnijem ekonomskom problemu u zemlji.

Bonus video: