Vujanović vjeruje da će Lekić priznati poraz

On je rekao da je jedan dio birača SDP glasao na izborima za Lekića, ali je ocijenio da takav odnos SDP-a neće uticati na buduće odnose u vladajućoj koaliciji
58 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Savo Prelević
Filip Vujanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.04.2013. 10:44h

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Filip Vujanović rekao je da vjeruje da će njegov protivkandidat Miodrag Lekić, nakon provjere materijala, priznati rezultat izbora.

Vujanović je, u izjavi Televiziji Pink, ocijenio da odnos opozicije prema rezultatu izbora nesumnjivo zavisi od stava Lekića.

„Ako on prizna poraz biće to prihvatljivo i za ostatak opozicije. Vjerujući u demokratski kapacitet mog protivkandidata ja vjerujem da će on nakon što provjeri izborni materijal priznati izborni rezultat“, kazao je Vujanović.

On je rekao da je jedan dio birača Socijaldemokratske partije (SDP) glasao na izborima za Lekića, ali je ocijenio da takav odnos SDP-a neće uticati na buduće odnose u vladajućoj koaliciji.

On je kazao da je njegova izborna pobjeda, sa 2,42 odsto više glasova, posljedica više faktora uoči izbora, a najviše destruktivnog odnosa SDP-a.

„SDP-a ne samo da je pozvao svoje glasače da ne glasaju za mene, nego i da glasaju za mog protivkandidata Lekića. Moje informacije pokazuju da je jedan dio birača SDP glasao za Lekića, kontaktirajući pojedine izborne štabove to su mi na nedvosmislen način potvrdili“, kazao je Vujanović.

On smatra da dešavanja u vezi predsjedničkih izbora neće „ništa promijeniti unutar vladajuće koalicije“

„DPS i SDP su imali nesuglasice oko brojnih važnih pitanja. Ali je jesno da je SDP u kampanji imala jedan krajnje destruktivan odnos i pravi poraženi u ovom izbornom procesu je (Ranko) Krivokapić“, kazao je Vujanović.

Vujanović kaže da su izbori sprovedeni u demokratskoj atmosferi i da je to dobra poruka Crne Gore međunarodnoj zajednici.

Bonus video: