Radulović: DF bojkotuje parlament do konačne odluke o izborima

Radulović je rekao da ulica nikome ništa dobro nije donijela, ali da može i da pomogne
195 komentar(a)
Ažurirano: 09.04.2013. 19:06h

Funkcioner DF Branko Radulović saopštio je da poslanici DF neće učestvovati u radu skupštinskih tijela i planuma sve dok nadležni organi ne donesu zvaničnu odluku u vezi sa predsjendičkim izborima. On je pojasnio da to znači da DF u radu parlamenta neće raditi najmanje deset dana.

"Šanse nema da će DF izdati građane i iznevjeriti volju koja je pokazala da je Miodrag Lekić predsjednik Crne Gore"

"Mi smo formirali specijalnu ekipu koja provjerava sve što se desilo tokom izbornog dana. Došli smo do frapantnih činjenica i očito je da smo otvorili Pandorinu kutiju", rekao je Radulović.

On je rekao da nijesu samo u pitanju zloupotrebe prilikom glasanja putem pisma, te da se zloupotrebe nijesu samo dešavale "u rubnim dijelovima Crne Gore i tamo gdje su manjinski narodi", već i tamo "gdje je srce Crne Gore".

"Šanse nema da će DF izdati građane i iznevjeriti volju koja je pokazala da je Miodrag Lekić predsjednik Crne Gore. Upozoravamo institucije da se dozovu pameti", rekao je Radulović, navodeći da će, nakon što isrpe institucionalne, krenuti u vaninstitucionalne poteze.

On je rekao da ulica nikome ništa dobro nije donijela, ali da može i da pomogne, navodeći da nema šanse da će se povući.

Radulović je kao primjer zloupotreba naveo glasanje putem pisma u Staroj varoši.

"Prvi džak što smo otvorili pokazalo se da ima 20 nevažećih listića kad je u pitanju glasanje putem pisma", rekao je on.

Medojević: Biće i protesti

"Naši provjereni ljudi provjeravaju izborni materijal. Bojkotujemo Parlament do daljnjeg. Biće i protesti. Borićemo se pobjedu do kraja", naveo je funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević na svom Twitter profilu.

"Miodrag Lekić je Pravi Predsjednik Crne Gore. Na nama je da se izborimo za njegovu pobjedu", dodao je on.

I Pozitivna bojkotuje

U skladu sa dogovorom i jednoglasno donesenim zaključkom na Kolegijumu Predsjednika Skupštine Crne Gore, sjednice radnih tijela i plenuma neće se održavati do konačne odluke nadležnih organa po pitanju izbora za šefa države.

Dakle, sve parlamentarne stranke, bilo da pripadaju opoziciji ili vlasti, po dogovoru sa Kolegijuma, neće učestvovati u radu Skupštine Crne Gore do daljnjeg, pa tako ni Pozitivna Crna Gora.

Neće ćutati

Šef Izbornog štaba Miodraga Lekića, Goran Danilović juče je kazao da je ubijeđen da je Lekić pobijedio na izborima, te da preliminarno saopštavanje rezultata nije konačan stav DIK-a.

Danilović je poručio da sigurno neće ćutati već će braniti pobjedu i kazao da u Štabu rade na tome da pretresu sav materijal za koji sumnjaju da je iskorišćen da bi se manipulisalo izbornom voljom.

"Nećemo dopustiti da nam bude pokradena izborna pobjeda Miodraga Lekića. Ako misle da su ovo devedesete godine i da je ovo neko predreferendumsko i referendumsko stanje u kojem smo zbog ovakvog ili onakvog stava međunarodne zajednice morali da ćutimo i trpimo, ovoga puta se grdno varaju. Nećemo dopustiti jer nas ima 50 odsto plus jedan i toga moraju biti svjesni", kazao je Danilović.

Kandidat Demokratske partije socijalista, Filip Vujanović, osvojio je 161.940 glasova na predsjedničkim izborima a njegov protivkandidat, Miodrag Lekić 154.290, pokazali su privremeni rezultati Državne izborne komisije (DIK).

Vujanović je ranije kazao da je pobijedio, osvojivši 51,3 odsto glasova a prema procjenama suprotnog tabora, Lekić je na osnovu 97 odsto obrađenih listića, osvojio 50,5 odsto glasova.

TV prilog: Jelena Ćorluka

Galerija

Bonus video: