Vujanović: Pobjeđujem; Lekić: Građani žele promjene

Kandidati za predsjednika Crne Gore, Miodrag Lekić i Filip Vujanović, već su iskoristili svoje glasačko pravo
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2013. 18:34h

Predsjednički kandidat Filip Vujanović kazao je da je siguran da će izborni dan proći u demokratskoj atmosferi i da će to biti snažan doprinos najvišim standardima demokratske zrelosti Crne Gore.

Vujanović je ponovio da je siguran u pobjedu.

"Ubijeđen sam da će ova pobjeda biti veća nego prošlog puta i da će podrška ovakvoj politici biti snažnija i da ćemo nastaviti ono što je očekivanje naših građana – snažan ekonomski razvoj, nove investicije, obezbijediti uslove za nova zaposlenja, veće plate i penzije i veći kvalitet života građana”, kazao je Vujanović nakon glasanja na biračkom mjestu u Osnovnoj školi “Maksim Gorki”.

Na građanima da odluče

Nezavisni kandidat Miodrag Lekić glasao je na biračkom mjestu u Sportskom centru "Morača" i tom prilikom novinarima saopštio da su izbori u demokratskim zemljama trenutak istine i praznik demokratije.

On je rekao da priželjkuje da će se to desiti i u Crnoj Gori.

Lekić je ocijenio da je bilo toliko neregularnosti koje kvare atmosferu demokratije.

"Izložio sam svoj program i ideje i šta bih radio ako mi građani ukažu povjerenje. Na njima je da odluče", rekao je Lekić, navodeći da će savjesno raditi bilo da ostane predsjednik ili da ostane običan građanin.

Video: Zoran Bojović

Odgovarajući na pitanje da li očekuje da mu građani ukažu podršku, Lekić je kazao kako misli da građani žele promjene.

Govoreći o odnosima sa Srbijom, ukoliko pobijedi na izborima, on je rekao da postoji komunikacija građana, koja je suštinska, te da će tako biti i u budućnosti.

"Ja ću učiniti sve da odnosi budu bolji", zaključio je Lekić.

Đukanović: Izbori će biti fer kao i svi prethodni

Premijer Milo Đukanović kazao je da očekuje da će predsjendički izbori biti slobodni, fer i demokratski kao što su, kako je naveo, bili svi izbori koji su organizovani u novijoj političkoj istoriji Crne Gore.Đukanović je novinarima, nakon glasanja u podgoričkoj Osnovnoj školi „Savo Pejanović“, kazao da očekuje da će izbori proteći u demokratskoj atmosferi i da će Crna Gora dobiti relevantne ocjene od svih međunarodnih partnera.

On je ocijenio da će predsjednički izbori potvrditi demokratsku i građansku zrelost Crne Gore, i obezbijediti da se učvrsti stabilnost kao pretpostavku daljeg demokratskog i eknomskog razvoja. „Kao rezultat svega toga, očekujem da Crna Gora nastavi da potvrđuje svoj respektabilan rejting kao država demokratskih izbora i rastuće, dinamične demokratije“, naveo je Đukanović.Prema njegovim riječima, na izborima svi učestvuju u namjeri da pobijede.Đukanović je kazao da je na predsjedničim izborima, kao i na parlamentarnim, došlo do „integracije ideološki vrlo šarolikih opozicionih struktura na platformi protiv aktuelne vlasti“.On smatra da bi učinci opozicije bili bolji ukoliko bi dosljednije slijedili sopstvena programska opredjeljenja.„Prosto ne vjerujem u to da se na platformi protiv vlasti, sa zaboravom na osnovna programska opredjeljenja, može animirati dovoljan broj birača, ali nije moje da dajem uputstva opoziciji“, rekao je Đukanović.On je kazao da su, kako se god opozicija predstavljala na izborima i šta god bio njihov faktor homogenizacije, Demokratska partija socijalista i njeni koalicioni partneri spremni da se suoče sa demokratskom voljom građana.„Sva dosadašnja mjerenja potvrdila su to da mi imamo dominaciju u crnogorskoj biračkoj javnosti i da zbog toga imamo mandat da crnogorsko društvo vodimo dalje putem evroatlanskih integracija“, rekao je Đukanović.

Galerija

Bonus video: