U utorak zajednička sjednica vlada Crne Gore i Albanije u Skadru

Biće potpisan Sporazum o saradnji u oblasti prekograničnih operacija u okviru misije zaštite vazdušnog prostora i Okvirni sporazum o međusobnim odnosima u oblasti upravljanja prekograničnim vodama
225 pregleda 6 komentar(a)
Albanija, Crna Gora, Foto: Vlada Crne Gore
Albanija, Crna Gora, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 02.07.2018. 19:04h

Vlade Crne Gore i Albanije održaće sjutra zajedničku sjednicu u Skadru.

"Prva sjednica koju Vlada organizuje sa nekom drugom zemljom potvrda je prijateljskih odnosa Crne Gore i Albanije i snažnih veza crnogorskog i albanskog naroda i prilika za otvaranje dijaloga dviju država o brojnim temama od obostranog interesa", kaže se u saopštenju.

Navodi se da će poslije završetka sjednice biti potpisana Zajednička deklaracija Vlada Crne Gore i Albanije, sporazumi o saradnji i uzajamnoj pomoći u vanrednim situacijama, otvaranju zajedničkog graničnog prelaza Ckla-Zogaj za međunarodni drumski putnički i jezerski saobraćaj.

Biće potpisan Sporazum o saradnji u oblasti prekograničnih operacija u okviru misije zaštite vazdušnog prostora i Okvirni sporazum o međusobnim odnosima u oblasti upravljanja prekograničnim vodama.

Predviđeno je potpisivanje Programa saradnje u oblasti kulture, Sporazuma o saradnji privrednih komora i Memoranduma o razumijevanju između Agencije za promociju stranih investicija i Agencije za investicije i razvoj Albanije.

"Nakon sjednice biće održan Poslovni forum Crna Gora – Albanija, na kojem će u organizaciji Unije privrednih komora Albanije i Privredne komore Crne Gore, više desetina predstavnika poslovne zajednice dviju država razgovarati o unapređenju saradnje u oblastima trgovine, turizma, energetike, saobraćaja, poljoprivrede, IT-a i drvoprerade", kaže se u Vladinom saopštenju.

Bonus video: