"Orlovi": Leka, 'oće li biti posla kod tebe

Uz povike “Fićo, jopove”, Lekić je Cetinjanima kazao da njegov protivkandidat vodi piljarsku politiku i da retoriku mijenja od grada do grada
100 pregleda 91 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2013. 21:26h

Predsjednički kandidat Miodrag Lekić poručio je da će se ukoliko pobjedi na predsjedničkim izborima preseliti u Prijestonicu i zajedno sa Cetinjanima pokušati da otvori novu stranicu demokratske, građanske i odgovorne crnogorske politike.

"Legitimno je da tražite posao, neće niko zbog toga smjeti da vas progoni jer vi treba da dobijete posao bez mahinacija partije"

"Ako ne pobjedim, evo me na Cetinje, kao građanin, sa tremom zbog istorije. Ja ne mogu da izgubim jer sam u oba slučaja tu vjerujući da zajednički želimo da mijenjamo situaciju", kazao je Lekić na promotivnom skupu na Cetinju, praćen ovacijama i aplauzima simpatizera.

On je prisutnima poručio i da nema progresa i povezanosti u Crnoj Gori bez razvijanja sistema vrijednosti u kojem će postojati crnogorski Srbi, crnogorski Albanci, crnogorski Muslimani i crnogorski Crnogorci.

"Ovo ne znači da bi se ikome oduzimalo kulturno-etničko biće, ali jedan nivo kohezije, povezanosti u vrijednosnom sistemu, odanosti državi mora postojati”, kazao opozicioni kandidat i dodao da manjine priželjkuju poštenu politiku.

Dok su prisutni skandirali “Fićo, jopove”, Lekić je Cetinjanima kazao da njegov protivkandidat vodi piljarsku politiku i da retoriku mijenja od grada do grada.

"Na tragikomičan način pozdravi publiku i kaže:'Sigurno ćemo pobijediti', ja ne koristim tu terminologiju nego kažem:'Ako mi građani ukažu povjerenje".

Promotivni skup je obilježilo prisustvo navijačke grupe “Orlovi” koji su na početku Lekićevog govora istakli transparent:”"Leka, nemoj se i ti što ljutit, ali 'oće li biti posla kod tebe?", nakon čega je uslijedilo skandiranje:”Mi smo braća ispod kapelice, đe majka ne rađa izdajice”.

Na tribini su govorili i poslanik DF-a Koča Pavlović, profesor Milan Popović, Tanja Raičević, Siniša Jelušić i Tijana Samardžić

Lekić je uz osmjeh odgovorio da će učiniti sve da dobiju posao: "Legitimno je da tražite posao, neće niko zbog toga smjeti da vas progoni jer vi treba da dobijete posao bez mahinacija partije".

Većina govornika je bila inspirisana Njegošem i svoje govore upotpunjavala njegovim stihovima, a promotivni skup je počeo kratkim filmom “Noć u prijestonici” iz 1993. godine u kojem glumac Žarko Laušević govori stihove cetinjskog pjesnika Lesa Ivanovića.

Kratka Lekićeva izjava sa videobima stara dvadeset godina Cetinjane je podsjetila na devedesete godine kada je opozicioni kandidat govorio da njihov grad duhovna kategorija. Na videobimu su se ređali stari snimci crnogorskog ora, državne himne i kadrova iz Crne Gore.

Na tribini su govorili i poslanik DF-a Koča Pavlović, profesor Milan Popović, Tanja Raičević, Siniša Jelušić i Tijana Samardžić, a Lekić je posebno pozdravio prisutnu Ljilju Vicković, suprugu nekadašnjeg funkcionera Liberalnog saveza Mira Vickovića i šahistu Božidara Ivanovića.

Galerija

Bonus video: