Lekić: Đukanović nije dostojan za dijalog

Lekić je govoreći o predsjedniku DPS-a Milu Đukanović kazao da je on „jedinstven primjer bestiđa, laži i kleveta"
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2013. 19:18h

Predsjednički kandidat Miodrag Lekić kazao je u Šavniku da čovjeka koji je u Crnu Goru unio ne samo kriminal već i uličarski jezik ne smatra dostojnim za dijalog.

„Čitam u medijima kako je kazao ’pobijediću, dobiću i ovu bitku’ zaboravljajući da on nije kandidat već Filip Vujanović. Ali nije on pogriješio. Pa i njihov koalicioni partner kaže da je potpredsjednik DPS-a koji je kandidat za predsjednika nepostojeći i da je njegova kandidatura van pravnog poretka. Ali glad za mandatom i odluka da je on najbolji kandidat jer se ne miješa u svoj posao uradili su to da se i po treći put kandiduje“, kazao je Lekić.

Lekić je govoreći o predsjedniku DPS-a Milu Đukanović kazao da je on „jedinstven primjer bestiđa, laži i kleveta, koji je prvo jurio ustaše, zatim četnike a sada je on došao na red“.

On je protivkandidata pozvao na dijalog a ne na „junačenje sa distance“, i pozvao da i drugi mediji, osim javnog servisa organizuju debatu.

"Tu je i potpredsjednik iz Budve koji valjda srećan što nije otišao u zatvor kada je trebalo da ide i koji je tada napadao DPS sada srećan što nije u zatvoru pretvara svaki skup u humoresku. Stalno mi poturaju da sam avanturista, straše narod da ću donijeti nestabilnost. Ali to nije istina.

Djelovao bih autonomno i to je bitna razlika između njega i mene. Obećavam da ću sarađivati i sa onima kojima u normalnim okolnostima ne bih pružio ruku, ali u interesu Crne Gore sarađivaću sa svim institucijama, uključujući i Vladu. Ali obećavam da će u meni imati protivnika ako nastave da korupcionaško-mafijaškim potezima vode Crne Goru i ako nastave da krše zakon i ne poštuju Ustav“, poručio je Lekić.

Kriminal je bolest vezana za imena

Kazao je da Vujanović o korupciji i kriminalu priča u apstraktnom smislu bez pominjanja imena, ali da je „ta bolest vezana za imena i pojedince“.

„Razumijem ga da sve to izbjegava jer je on pod sjenkama korupcionaško-mafijaškim aferama“, kazao je Lekić.

„Razumijem ga da sve to izbjegava jer je on pod sjenkama korupcionaško-mafijaškim aferama“

Što se Kosova tiče Lekić je kazao i da o tome, kao i o svim pitanjima, ima konkretno mišljenje i da je uvijek bio, pa i sada, protiv svih pobjeda koji maksimalizuju jednu stranu, jer takve pobjede samo donose nove podjele i revanšizam.

Na tribini su govorili i Neđeljko Strunjaš koji je Lekiću podijelio dobrodošlicu u „varoš prirodnih bogatstava ali malo bogatih ljudi, prirodnih ljepota ali sa malo turista, varoš sa mnogo energetskih potencijala a stalno je u mraku, varoš svijetle budućnosti ali ne baš prijatne sadašnjosti“, dok je Jovan Čurović, odbornik u SO ispred SNP-a pozvao birače da glasaju za Lekića.

„Sve se nekako u Šavniku dešava stihijski - imamo umišljenu elitu koja vlada preko 20 godina i stvara armiju siromašnih a koja nema svoje mišljenje već po mišljenje ide za Podgoricu. Ali nije samo u Šavniku ovako. Ovako je svuda u Crnoj Gori – svi mi imamo lokalne Filipe, Roćene, Tarzane, koji se rotiraju sa funkcije na funkciju ne vodeći računa o lokalnom stanovništvu i njegovim potrebama. A svi drhte pred šefom“, kazao je Strunjaš.

Janko Vučinić je kazao da se DPS ovih dana ide po Crnoj Gori sa „nejakim Filipom kome onaj filozof iz Budve dade indijansko ime ’dobrota koja se smije’.

"Idu sa šefom, ’britvom koja brije na suvo’ i pričaju laži. Ta britva je uništila privredu Crne Gore, radnike ostavio bez hljeba i posla i jedno uspješno što je uradio to je da 20 godina uspješno manipuliše narod. Vrijeme je da se ova pljačka i ovo uništavanje Crne Gore zaustavi a to ćemo uraditi 7.aprila“, poručio je Vučinić.

Karadžić: Lekić branio zemlju kad je najteže bilo

Simeon Karadžić iz Šavnika kazao je da će za Lekića glasati ne zato što su „ovi drugi gori da ne mogu biti gori, ne i zbog opredjeljenja i nacionalnosti, jer se u tome razlikuju“, već zbog onoga što je u Rimu, kada je bilo najteže, „ljudski i pošteno branio svoj narod i svoju zemlju“.

„To što ste tada radili zavrijeđuje da svako glasa za vas. Ali vaša kampanja je nježna i sofisticirana a ne zaboravite da sa vukovima imate posla. Mislim da bi vaš slogan trebalo da bude ’biću predsjednik a ne marioneta’“, poručio je Karadžić.

Lekić je kazao da je Rimu javno rekao da je u pitranju NATO agresija i da je protiv zločina koji je tada napravljen, a da nikada nevine žrtve nije dijelio prema nacionalnistima“. Kazao je da će, ako pobijedi, nastaviti pregovore sa NATO-om ali tek kada se neko izvini za zločin u Murinu.

„Uče nas kulturi ali mi nijesmo narod bez ponosa i dostojanstva i treba prvo da nam se izvine“, kazao je Lekić i poručio da o NATO-u treba da se izjasni narod na referendumu.

Istraživanje trik vladajuće stranke

Što se Cedem-ovog istraživanja tiče koje je pokazalo da je za Lekića oko 45 odsto glasača a za Vujanovića 55 odsto, Lekić je kazao da njihove analize pokazuju potpuno drugačiju situaciju i da smatra da se radi o „klasičnom triku vladajuće stranke“.

Galerija

Bonus video: