Lekić: Ne trebam oprost nego spisak DB-ovaca koji su radili u Italiji

"Kao pravna država (Italija) bavili su se svojom mafijom i proučavajući njih, stigli su do saradnika iz Crne Gore – do državne elite", rekao je Lekić
76 pregleda 40 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2013. 21:27h

Predsjednički kandidat Miodrag Lekić poručio je da mu ne treba oproštaj protivkandidata Filipa Vujanovića već odgovor na pitanje "da li je kao ministar unutrašnjih poslova dobio spisak ljudi iz Državne bezbjednosti koji su na platnom spisku jedne mafijaške organizacije u Italiji".

Lekić je, na promotivnom skupu u podgoričkom naselju Tološi, kazao da je uvijek prezirao "te crnogorske skorojeviće koje nije sramota da u Milanu iza leđa građana bahanale i troše njihov novac".

"Nije niko iz Italije krenuo prema crnogorskim protagonistima, oni su kolateralna šteta. Kao pravna država bavili su se svojom mafijom i proučavajući njih, stigli su do saradnika iz Crne Gore – do državne elite. To je ona neostvarena utopija Al Kaponea koji je uspio sa reketom, ali nije uspio da korumpira državu. To je na neki način ovdje uspjelo", kazao je Lekić.

Lekić je, okružen aktivistima u crvenim duksericama sa njegovim likom, naglasio da je u trenutku krize i kulminacije korupcije lansirana Srbija i Koštunica. Simpatizere je vratio i u 1994. godinu, kada se, tvrdi, odlazeći u Beograd sastajao sa Đinđićem, a ne sa partijom na vlasti.

"Oni koji su tada progonili sve koji su za nezavisnu Crnu Goru i koji su progonili srpsku opoziciju sada su okrenuli temu Srbije. I kada pogledajte te napade na Miloševića, Tadića i Koštunicu - ko su oni? To su sve koalicioni partneri DPS-a iz raznih faza. Oni se poznaju, a ja Miloševića nikada nisam vidio osim na konferencijima, Koštunicu dva puta, Anta Marković isto", pričao je Lekić uz aplauz prisutnih.

On je kazao i da formula iz afere "Snimak" "jedan zaposleni četiri glasa" važi i kod Vujanovića:

"Jedan pomilovani, da li četiri, četrnaest ili 44 glasa?".

Poslanik DF-a Slaven Radunović je kazao da je kod Damira Mandića prilikom hapšenja nađena iskaznica službe DB-a gdje je zadužio automatsku pušku i da je, prema njegovim saznanjima, bio pretorijanska garda Đukanovića:

"Nikad mu naručilac ili šef nije bio Koštunica, bio mu je uvijek šef Đukanović kao i onome koji je iz reda svojih protivnika izmjestio Slavoljuba Šćekića, Raspopovića, Žugića...kako mu je ko smetao".

Poslanik DF-a Milan Knežević je Đukanovića pita “što će mu šest telohranitelja ako mu je savijest čista”, a Vujanovića “da li je kao potpredsjednik DPS-a bio na sjednici kada je planirana krađa izbora i da li će na završnu konvenciju pozvati čuvenog Edina Efovića koji je kupio dva aviona”.

Na tribini su govorili i predstavnici DF-a Jovo Pejović, Jelisava Kalezić, Veselin Rakčević i Slaviša Čurović.

Bonus video: