Lekić: Neka na TV duel dođu i Vujanović i njegov šef

Prema njegovim riječima jedino u Crnoj Gori predsjednik države ima "svog šefa" i to je odnos koji je, kako je kazao, poznat svima
0 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Dragana Šćepanović
Miodrag Lekić, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 18.03.2013. 20:32h

Iako je većinu svog govora na promotivnom skupu u Kolašinu predsjednički kandidat Miodrag Lekić, posvetio svom program, to jest, kako je kazao prioritenim zadacima, ukoliko pobijedi na predstojećim izborima, prilično detaljno se osvrnuo i na optužbe svog protivkandidata Filipa Vujanovića.

Lekić je još jednom pozvao Vujanovića na duel, da bi, kako je kazao, sučelili stavove o najvažnijim pitanjima za Crnu Goru.

"Pozivam Vujanovića das a sobom povede i svog šefa (Mila Đukanovića) da u nekoj amfiteatru ili nekoj sali konfrontiramo stavove, da vidimo ko govri istinu, a ko laž. Ne mogu biti zadovoljan kako teče ukupna kampanja, to jest kako se ponaša druga strana imajući u vidu da nemamo ono što je uvijek prisutno u demokratskim društvima, a to je da su izbori prilika za ozbiljan javni dijalog o velikim problemima, koji pritiskaju Crnu Goru i krizi ekonomskoj, moralnoj, ustavnoj"kazao je Lekić.

Prema njegovim riječima jedino u Crnoj Gori predsjednik države ima "svog šefa" i to je odnos koji je, kako je kazao, poznat svima. Lekić se osvrnuo i na najnovije Đukanovićeve optužbe na njegov račun. Kako je Lekić kazao, Đukanović govori "u delirijumu i strahu da ne završi u zatvoru".

"Predsjednički kandidat DPS-a Vujanović ima potrebu za pomoć i njemu je danas pomogao predsjednik Vlade. Danas je njegov šef, koji je više puta pokazao da nema odgovrnost za javnu riječ, bio u posebnom stanju, a ja mislim da se on nalazi u stanju delirijuma".

On je Đukanovićeve optužbe nazavo "najbestidnijim izjavama u istoriji Crne Gore"

"On je danas rekao i da ja nemam pravo da se kandidujem, i da bi to bilo isto kao da on hoće da bude predsjednik Velike Srbije. To je zbog toga što je njegovo shvatanje Crne Gore da je to jedan posjed jedno privatno vlasništvo i neko ulazi u privatno vlasništvo" tvrdi Lekić, koji je Kolašincima citirao nekoliko Đukanovićevih izjava iz 90-ih godina prošlog vijeka.

On je Đukanovićeve optužbe nazavo "najbestidnijim izjavama u istoriji Crne Gore".

Za svog protivkandidata Lekić je kazao da je čovjek "pod sjenkom mafijaško korupcijaškog sistetma, koji tokom kampanje treba da daje odogovre". S obzirom da je, kako Lekić kaže, do sada odgovao na „sva Vujanovićeva pitanja, čak i ona besmislena“ iskoristio je priliku da i on zatraži neke odgovore.

"Pitam ga odavde iz Kolašina ko je odgovran za KAP. Da li ostaje pri tvrdnji koju je više puta iznio da je odgovran SDP ili je odgovoran predsjednik Vlade ili sam Vujanović, imajući u vidu da je 1997 godine poptpisivao ugovor sa Glenkorom upravo oko KAP-a" kazao je Lekić.

Govreći o svom programu, on je podsjetio Kolašince da će se „boriti za dekrimininalizacijucrnogorskog društva, ekonomski oporavak, izlazak iz moralne krize“. Lekić smatra da" situaciju u kojoj predsjednik države ne bi bio neko ko izvršava naloge partije, već je autonoman, može samo koristiti Crnoj Gori. Prema njegovim riječima predstojeći predsjednički izbori nijesu, kako je kazao, "duel Vujanovića i Lekića, već konfrotacija dvije Crne Gore".

"Oni (DPS) obilazeći gradove saopštavaju da ja donosim nestabilnost i da sam opasnost. Ja im kažem da ja apsolutno ne vodim nestabilnosti, naprotiv ja vodim stabilnosti, ali su donekle u pravu, oni su osjetili da ja mogu da dovedem do nestabilnosti mafijaško korumpijaških struktura u Crnoj Gori" reko je Lekić, objašnjavajući da je, kako tvrdi "za kontinuitet pozitivnog".

Sigurno da u spoljnopolitičkokm dijelu EU ostaje osnovna vodilja, u tom smislu evropska orjentacija ostaje primarna. Zalagao bih se ostvarivanje interesa Crne Gore na spoljnopolitčkom planu, ali bih se borio da to ne bude na jedan servilan način, kako je aktulena vlast do sada mnogo puta uradila. Oni igraju na spoljnoplitičkom planu na sledeću kartu –saopštavaju međunarodnom faktoru "sve što tražite od nas mi ćemo prihvatiti, ali samo ako možete da zažmurite na kriminal i korupciju" rekao je Lekić.

Bonus video: