Marović o Vujanoviću: Dovoljno ga je pogledati da vidite da je dobar

"Kad već izlazim da glasam jer hoću da glasam, želim da glasam za onoga ko mi je bliži jer bliži je bliži, a dalji je dalji"
67 pregleda 85 komentar(a)
Filip Vujanović Tivat, Foto: Siniša Luković
Filip Vujanović Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 07.03.2013. 21:32h

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Filip Vujanović kazao je da siguran u novi predsjednički mandat jer je promovisao državnu politiku za dobro Crne Gore i ponašao se jednako prema svim građanima.

Nabrajajući svoje zasluge u proteklih pet godina, Vujanović je na promociji u Tivtu kazao da je kao član Vrhovnog savjeta odbrane donosio odluke kojima su vojne lokacije u Crnoj Gori preuzete od vojske i kasnije većinom prodate, kao i da je ukinuo obavezno služenje vojske.

„To smo ja i Svetozar Marović pokušali još u SCG, ali nam nije moglo biti, pa smo vojnu obavezu konačno ukinuli u suverenoj Crnoj Gori i od avgusta 2006. više niko nije obukao vojnu uniformu jer je to morao učiniti“, kazao je Vujanović zahvaljujući se na podršci HGI.

„Dovoljno ga je pogledati da vidite da je dobar“, pohvalio je Vujanovića Marović izložući razloge zbog kojih podržava kandidata DPS-a.

„Kad već izlazim da glasam jer hoću da glasam, želim da glasam za onoga ko mi je bliži jer bliži je bliži, a dalji je dalji. Naljute se i bliži jedni na druge, ali ostaju i dalje bliži, jer dalji ti ne može biti dalje, a bliži ti ostaje bliži. Filip nam je blizu jer neće ni podijeliti ni posvađati, ni zavaditi, bliži mi je jer zna da istrpi – sve ostalo mi je dalje, zato mi je ovo bliže i glasaću za bliže, a ne za dalje“, pojasnio je Marović jednu od 10 mudrosti svog sagovornika „koji će glasatio za Filipa jer prosto neće da ostane kući, a Filip kad je trebao, nije bio odstutan iz Crne Gore“.

Predsjednik tivatskog odbora DPS-a Ivan Novosel smatra da nezavisni kandidat ni sam ne vjeruje u svoju izbornu pobjedu.

“Umjesto da ode u političku i svaku drugu penziju, svojim blijedim nastupima Lekić devalvira i ono malo autoriteta što mu je preteklo pod stare dane“, osuo je Novosel, dodajući da je Lekić „zajedno sa ostalim opozicionarima radio protiv ove države“.

Na to se nadovezao Predrag Nenezić koji je kazao da dok je Vujanović gradio Crnu Goru „jedan drugi zavisno-nezavisni kandidat sjedio u svojoj udobnoj fotelji u Rimu ili smo ga gledali na italijanskim televizijama dok zastupa interese nekoga ko je htio da Crnu Goru pretvori u 27-mi izborni region“.

„Tamo je predano radio protiv nezavisne Crne Gore i konačno pokazao svoj odnos prema našoj državi svojim neizlaskom na crnogorski referendum na kojem je ostvarena ta istorijska pobjeda. Šta očekivati sutra, prekosutra ili za mjesec dana od takvog, ne daj Bože, predsjednika.“-zapitao se Nenezić.

Bonus video: