Vujanović: Lekiću prestani sa uvredama, to ne priliči bivšem diplomati

"Baš me zanima kako će da izgleda i bojim se da me je gotovo oduzeo. On će biti poražen i mislim da je vrlo lako sa njim biti u duelu“, kazao je Vujanović
129 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Vuk Lajović
Filip Vujanović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 05.03.2013. 20:58h

Predsjednički kandidat Demokratske partije sojalista (DPS) Filip Vujanović pozvao je u Budvi nezavisnog kandidata Miodraga Lekića da prestane sa uvredama i poručio da jedva čeka njihov televizijski duel. Vujanović je pozvao Lekića da ne koristi teške riječi u kampanji, jer to ne priliči bivšem diplomati.

"Nijesam znao da je on ovako jak u TV duelima kojima mi prijeti. Od kada sam to čuo, vrlo sam se koncentrisao na taj duel. Baš me zanima kako će da izgleda i bojim se da me je gotovo oduzeo. On će biti poražen i mislim da je vrlo lako sa njim biti u duelu“, kazao je Vujanović, odgovarajući na Lekićeve prozivke da će aktulnog šefa države postidjeti u TV duelu.

Marović je rekao da na predsjedničkim izborima neće biti drugog kruga, "jer će Vujanović pobijediti u prvom krugu, a umjesto svojih, Lekić će nakon poraza biti ničiji"

Vujanović je ponovio navode da je Lekić bio ambasador kojeg su akreditovali Borisav Jović, Slobodan Milošević i Vojislav Koštunice, navodeći da jedino tadašnji predsjednik državne zajednice Svetozar Marović mu nije dao akreditaciju.

Vujanović je podsjetio i na Lekićev intervju uoči referenduma, u kome je kazao da Crna Gora ima nacionalni identitet u državnoj zajednici. Naveo je i da je Lekić tada rekao da Crna Gora ima preko 90 odsto suverenisti, kakvu nemaju Italija ili Francuska kao dio EU te da ne postoje objektivni uslovi za referendum.

"Postavio bio mu pitanje, nakon osam godina, da li je sada shvatio šta sada znači tih deset odsto suverenosti koje smo dobili refenedumom. Tih deset odsto su u stvari sve, ostalih 90 odsto su zabluda njegovog viđenja", kazao je Vujanović, koji je poručio i da Crna Gora ekonomski treba da izgleda kao Budva.

Marović: Vujanovića je Bog dao da bude predsjednik

Marović je rekao da na predsjedničkim izborima neće biti drugog kruga, "jer će Vujanović pobijediti u prvom krugu, a umjesto svojih, Lekić će nakon poraza biti ničiji".

"Vujanovića je Bog dao da bude predsjednik Crne Gore, jer je to čovjek koji pored ostalog šalje poruke mira i dobrote. Teško onome ko juriša na čovjeka otvorenih ruku, raširenih ruku i dobrih namjera", kazao je Marović.

Marović je poručio Lekiću da treba da mu bude neugodno zbog tvrdnji da su izjave funkcionera DPS-a fašisoidne.

"Da bi pobijedio drugoga moraš pobijediti sebe, a zato i mi moramo pogledati sebe. Probudimo se, nijesmo jedini i najgori, ali smo sigurno bolji od ovih koji hoće da zatru korijene onih koji ne misle kao oni. Zato ćemo ih pobijediti molitvom, da budu gubitnici sve dok mrze, jer onaj ko mrzi ne zaslužuje da pobijedi", kazao je Marović.

Bonus video: