Vujanović u Ulcinju: Bez podrške manjina nema predsjednika

Zenka je u dva navrata Vujanovića oslovio sa g-dine Đukanoviću što je izazvalo smijeh ali i aplauz kod prisutnih u sali
199 pregleda 53 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Samir Adrović
Filip Vujanović, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 04.03.2013. 23:05h

Predsjednički kandidat DPS Filip Vujanović kazao je da predsjednik Crne Gore ne može biti onaj ko nema podršku manjina.

“Zahvalan sam albanskim nacionalnim partijama, Bošnjačkoj stranci i Matici muslimanskoj koje su mi dale podršku. To uskoro očekujem i od HGIi to je ono što me ispunjava zadovoljstvom, bez manjina nema predsjednika Crne Gore”, poručio je Vujanović na promotivnom skupu u sali SO Ulcinj svojim simpatizerima.

On je kazao da je vlast za vrijeme njegovog mandata u kapitalne i infrastruturne projekte u Ulcinju uložila preko 41 milion eura:“Obećavam da ćemo se i dalje tako odnositi prema Ulcinju. Moramo na pravi način iskoristiti resurse koje grad posjeduje, prije svega Valdanosa, Velike plaže i Ade. Takođe, obećavam da ću se svim svojim autoritetom založiti da Ulcinj konačno dobije sportsku dvoranu”, kazao je Vujanović.

Na Vujanovićevog protivkandidata Miodraga Lekiću osvrnuli su se GO DPS Goran Jevrić i lider DUA Mehmet Zenka.

“U cijelom regionu Albanci nemaju većih prijatelja od Crnogoraca. Zato nemojte dozvoliti da ovdje Lekić, koji personalifikuje politiku koja nas je svojevremeno ponižavala, dobije više glasova nego u Baru ili Crmnici”, poručio je Jevrić. Zenka je rekao da Lekić nije opcija Albanaca u Crnoj Gori već da su to Đukanović i Vujanović.

Zenka je u dva navrata Vujanovića oslovio sa g-dine Đukanoviću što je izazvalo smijeh ali i aplauz kod prisutnih u sali.

Predsjednik OO DPS Ljoro Nrekić kazao je da je Vujanović predsjednik koji je uvijek spajao a ne razdvajao ljude.

“Unaprijed vam čestitam pobjedu”, kazao je Nrekić.

Gradonaćelnik Ulcinja Nazif Cungu poručio je Vladi da se ubuduće na odgovoran način mora odnosiri prema Ulcinju i kazao da je Forca, čiji je lider, preuzela dio odgovornosti.

Politički direktor DPS Tarzan Milošević podsjetio je na period kada je Crna Gora prihvatila na stotine hiljada raseljenih iz bivše SFRJ.

“Daj čovjeku vlast i vidjećeš kakav je”, kazao je Milošević.

Na skupu su govorili i Kujtim Sukalić, Donika Škrelja, Mahmut Tivari, Suzana Truma, Enisa Martinović i Aleksandra Čađenović.

Podrška od manjina

Glavni odbor BS odlučio je na sjednici u Rožajama da na predstojećim predsjedničkim izborima da podršku predsjedničkom kandidatu DPS Filipu Vujanoviću.

“Glavni odbor je ovlastio Predsjedništvo da usvoji strategiju i način djelovanja u kampanji na nastupajućim predsjedničkim izborima”, saopšteno je nakon sjednice.

Nakon Demokratske partije Fatmira Đeke, Vujanovića je podržala i Forca, najjača albanska partija u Ulcinju.

U Sporazumu o konkretizaciji prioritetnih pitanja iz koalicionog sporazuma dvije partije navodi se da je podrška uslovljena rješavanjem imovinskih odnosa u Valdanosu u interesu vlasnika maslinjaka, utvrđivanjem linije Morskog dobra u gradu i zalaganjem za punopravnu opštinu Tuzi.

Ni u jednoj od pet stavki novog sporazuma koji su potpisali politički direktor DPS-a Tarzan Milošević i Nazif Cungu ne navode se rokovi. Forca je podsjetila DPS da je obavezna da, shodno ranije zaključenom sporazumu, riješi i neka kadrovska pitanja. Takođe na sastanku dogovoreno je da se predstavnici dvije partije jednom u 30 dana sastanu radi analize, sagledavanja i usaglašavanja međusobno postignutih dogovora.

Bonus video: