Bečić i Abazović pisali Brajoviću: Skupština da prihvati našu inicijativu

373 pregleda 18 komentar(a)
Aleksa Bečić, Dritan Abazović, Foto: Građanski pokret URA
Aleksa Bečić, Dritan Abazović, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 28.06.2018. 11:53h

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić i predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović uputili su propratno pismo predsjedniku Skupštine Crne Gore Ivanu Brajoviću, kojim su zatražili od predsjednika Skupštine da prihvati inicijativu ova dva politička subjekta, kako bi se u najhitnijem mogućem roku formiralo Ad hoc parlamentarno radno tijelo, sa ciljem iznalaženja rješenja za implemetaciju Plana sveobuhvatnih izbornih i drugih reformi.

Demokrate i Građanski pokret URA 13. juna ove godine predstavili Plan sveobuhvatnih izbornih i drugih reformi, čiji je cilj, kako navode, da se, između ostalog, što prije dođe do ispunjavanja pretpostavki za održavanje prvih slobodnih i poštenih izbora u Crnoj Gori.

Bečić i Abazović su u svom obraćanju predsjedniku Skupštine dostavili su i radnu verziju Odluke o obrazovanju Privremenog odbora za pripremu sveobuhvatne izborne i druge reforme, radnu verziju Poslovnika o radu Privremenog odbora za pripremu sveobuhvatne izborne i druge reforme i tekst Plan o sveobuhvatnoj izbornoj i drugoj reformi.

Plan Demokrata i GP URA pozdravili su i podržali visoki zvaničnici Evropske unije, Johanes Han i Federika Mogerini, Delegacija EU u Podgorici, na čelu sa ambasadorom Aivom Oravom, ambasada SAD u Crnoj Gori...

Bonus video: