DF: U Budvi imamo glasače koji nikada nijesu ni rođeni

Odbornik DF-a Đorđije Pribilović kazao je da se manipulacije odvijaju na liniji filijala unutrašnjih poslova i javne uprave Budva – referent za vođenje biračkih spiskova u Opštini Budva
298 pregleda 0 komentar(a)
Đorđije Pribilović, Foto: Vuk Lajović
Đorđije Pribilović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 22.02.2013. 14:56h

Demokratski front upozorio je da se u Budvi nastavljaju manipulacije imenima birača sa biračkih spiskova.

Odbornik DF u parlamentu Budve Đorđije Pribilović kazao je da se manipulacije odvijaju na liniji filijala unutrašnjih poslova i javne uprave Budva – referent za vođenje biračkih spiskova u Opštini Budva.

Pribilović kaže da u birački spisak, nadležni organ ne žele da unesu ime građanina koji je rođen i sve vrijeme živio u Crnoj Gori i sticanjem punoljetstva dobio prvi put lične isprave

On je istakao da se istovremeno brišu iz spiskova birači koji nijesu mijenjali mjesto boravka i živi su, zdravi.

"Primjer su Zorica Stojanović, Ljubica Pribilović koje imaju trajnu ličnu karta i Jovo Kapisoda, koji je vraćen u spisak posle naše i intervencije porodice. U biračke spiskove se unose imena ljudi koji nikad nijesu postojali niti bili rođeni, tome je primjer Milivoj Pribilović, rođen 1945. iz sela Podostrog, koji glasa na biračkom mjestu broj 18. Na pojedinim adresama u Budvi su navedena imena u biračkom spisku za koje vlasnici objekata, ista ulica i broj, prvi put čuju ili su napustili tu adresu i Crnu Goru, prije više od 15 godina. Navodim primjer Mario Ravić koji glasa na biračkom mjestu broj 18. Vlasnik objekta je Đorđije Raković, Prva proleterska br. 7", kazao je Pribilović i dodao da za sva imena koja je saopštio ima matične brojeve i druge lične podatke, ali ih neće navoditi.

Pribilović tvrdi da je na radnike lokalnih javnih preduzeća i službi vršen pristisak kako bi organizovano išli da daju potpise za podršku kandidata DPS-a Filipa Vujanovića

"Primjer tom je Anđela Goranović, koja ima crnogorsko državljanstvo br. 84083, rođena u bolnici u Kotoru, a živjela i školovala se u Budvi. Veliki broj naših sugrađana koji u Budvi žive preko 40 godina, ostali su bez državljanstva i ličnih dokumenata samo zbog toga što su zbog posla ili nekog drugog razloga, njihovi roditelji u trenutku njihovog rođenja živjeli van Crne Gore u drugim dijelovima Jugoslavije. Čak i onima koji su u propisanom roku, januar 2012. zatražili crnogorsko državljanstvo još uvijek nijesu odgovorili. Imamo primjer Darka Mandića koji je zahtjev predao 25. januara 2012. ili Ljubiša Nikolić, koji je zahtjev predao 27. janura 2012.. Nema toga ako može otkriti i ispraviti sve zloupotrebe i greške ove bahate, samosilne i odnarođene vlasti", kazao je Pribilović.

Filipu davali potpise pod prisilom

On je naveo da je na radnike lokalnih javnih preduzeća i službi vršen pristisak kako bi organizovano išli da daju potpise za podršku kandidata DPS-a Filipa Vujanovića.

"Kolektivno izvođenje radnika pojedinih javnih preduzeća ili ustanova, kao što je JP "Vodovod i kanalizacija", Vatrogasna jedinica da daju potpis predsjedničkom kandidatu vladajuće koalicije predstavlja klasičnu zloupotrebu državnih resursa i moći u političke svrhe. Davanje potpisa za kandidaturu predstavniku građana pred predstavnicima vlasti u OIK u zemlji sa ovako represivnim režimom, kakav imamo u Crnoj Gori, predstavlja u najmanju ruku pojavljivanje pred sudom u ulozi optuženog", istakao je Pribilović.

Bonus video: