Novi audio snimci: Pejović potvrđuje da direktori pišu "sigurne glasove"

"Ono što je bila srećna okolnost je da se radilo o licima koja su, prema našoj identifikaciji, bila sigurno protivglasači na ovim izborima"
74 pregleda 0 komentar(a)
Daliborka Pejović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Daliborka Pejović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.02.2013. 17:59h

Novi audio zapisi sa sjednice Glavnog odbora DPS-a, koja je održana 14. maja 2012. godine, otkrivaju kako su u vrhu te partije bili nezadovoljni neaktivnošću direktora javnih preduzeća u Tivtu i Herceg Novom, jer nisu obezbijedili dovoljno sigurnih glasova.

Na snimcima koje je objavio "Dan" u kritikama je najglasnija direktorica Agencije za zaštitu životne sredine i koordinator DPS-a za Herceg Novi, Daliborka Pejović i šef tivatskog odbora vladajuće partije Ivan Novosel.

Audio snimak djelova govora Pejović, Novosel, ali i šefa hercegnovskog DPS-a Zorana Bošnjaka i koordinatora DPS-a za Tivat Predraga Nenezića možete čuti ovdje:

Novi transkript sa sjednice GO vladajuće partije svjedoči da je lider Milo Đukanović na početku kazao da je Vlada značajno pomogla da se ostvare što bolji rezultati na izborima u Tivtu i da rezultat, uprkos pobjedi, nije na očekivanom nivou, dok se direktorica Agencija za zaštitu životne sredine i koordinatorka DPS-a za Herceg Novi Daliborka Pejović pohvalila dostignućima i potvrdila da su direktori u državnim preduzećima pravili procjene sigurnih glasova.

U uvodnom izlaganju šef hercegnovskog odbora DPS-a Zoran Bošnjak kritikujući direktore javnih preduzeća kazao da je izostala njihova angažovanost jer “ni sami nemaju osjećaj pripadnosti partiji, pa time i ne šire takvu klimu među zaposlenim radnicima”.

“Oni se jednostavno ponašaju kao vanstranački direktori čije radno mjesto niko ne dovodi u pitanje. Smatramo da u tom segmentu, gdje ima oko 2.100 zaposlenih radnika, ima dovoljno razloga da se preispita rad postojećih direktora i njihovim aktiviranjem ili smjenom stvori prostor za povećanje broja naših članova i simpatizera”, kazao je Bošnjak.

Pejović: Reagovali smo na vrijeme i izbrisali 548 imena

Nadovezujući se na izlaganje partijskog kolege Pejović je na sjednici kazala da su zahvaljujući dobroj analizi biračkog spiska, krenuli od početne pretpostavke da svi postojeći stanovnici Herceg Novog nemaju do kraja definisano biračko pravo.

“Naravno, reagovali smo na vrijeme tako što smo izbrisali 548 imena jer su se stekli zakonski uslovi kao nosilaca lične karte za strance da neće moći izvršiti glasanje i neće biti definitivno ciljna grupa kojom ćemo se baviti. Ono što je bila srećna okolnost je da se radilo o licima koja su, prema našoj identifikaciji, bila sigurno protivglasači na ovim izborima.

”Ona je napomenula da je “u julu te godine nekih 1.872 birača trebalo a uđu u istu ovu grupaciju i da iskoristimo upravni postupak za njihovo brisanje”:”Takođe se radi o ciljnoj grupi koja nam je vrlo interesantna i važna. U većini slučajeva i u velikom procentu se radi o glasačima protiv”.

Nenezić: SDP ima previše poluga u odnosu na snagu

Sa njenim oštrim kritikama na račun direktora javnih preduzeća koji su “autistični i isuviše su dugo strukturama”, suglasan je i šef tivatskog DPS-a Ivan Novosel. “Dosta indiferentan odnos prema izborima na svim nivoima i prema svim članovima, prije svega kada se radi o zapošljavanju”.

Koordinator DPS-a za Tivat Predrag Nenezić je nezadovoljan time što SDP ima "jako puno poluga u vlasti", neproporcionalno svojoj snazi i onome što su odnosi na nivou države."

"U Tivtu je to preko 40 odsto ako se saberu lokalne i državne funkcije", kaže Nenezić.

DPS-u zanimljivije stvari koje su se dešavale prije 15 godina

Predsjednik OO DPS-a u Herceg Novom Zoran Bošnjak juče nije želio da komentariše ovaj slučaj, kao ni Daliborka Pejović koja je “Vijesti” uputila na portparola DPS-a Časlava Vešovića.

On je tim povodom kazao da su oni otvorena i demokratska partija i da nemaju razlog da nešto skrivaju.

„Kad god su nas pitali o čemu smo razgovarali na našim sastancima, dobijali su odgovor. To je mnogo jednostavniji način da dođu do informacija, nego što to rade nezakonito uz pomoć njihovih "specijalnih" izvora”, kazao je on u reagovanju dostavljenom „Vijestima”.

Objavljivanje tonskih zapisa je, smatra Vešović, politički inspirisano i služi kao „podrška njihovim miljenicima pred izbore”.

„Da nije tako "nezavisna" novina bi objavila razgovore sa sastanaka i drugih partija. Sigurno bi bilo interesantno čuti kako su pojedini kovali planove da ruše državu”, kazao je on i dodao: “ne bi bilo dosadno podsjetiti se na vremena kada su se pojedini radovali dolasku Miloševićevih vozova, o kojima nas je nedavno informisao Robert Gelbard, a koji su imali cilj da ruše demokratski izabranu vlast u Crnoj Gori. Bilo bi još puno toga zanimljivoga sa druge strane”, kazao je on.

Bonus video: