Demokrate DPS-u: Monstatova računica i ocjena da je gorivo luksuz oslikava vašu bahatost

"Zbog građana Novog imamo potrebu reagovati na ove paušalne i politikanstke insinuacije partije za sopstveni interes u službi svog gospodara, kojem je gorivo u 21. vijeku luksuz za sve građane, izuzev njega i njegovu braću, sestre, kumove i prijatelje"
132 pregleda 1 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 26.06.2018. 18:00h

Koliko je Demokratska partija socijalista (DPS) iskreni zagovarač socijalnog aspekta života građana, najbolje govore podaci o povećanju cijena goriva, povećanje PDV-a, i ostalih dažbina, kojima je DPS vlast "častila" kućni budžet svakog građanina, kako Herceg Novog, tako i Crne Gore, pa novski DPS nismo vidjeli da reaguje po ovim životnim pitanjima, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora (OO) Demokratske Crne Gore Herceg Novi.

Oni su reagovali na saopštenje DPS Herceg Novi u kome se navodi da "malaksala koalicija traži lijek u džepovima građana Herceg Novog".

"Koliko ste dušebrižni u službi zaštite standarda i zdravlja građanina, govori čuvena računica Monstata, da je za dnevnu potrošačku korpu dovoljno 2,06 eura po osobi ili ocjena šefa vaše partije da je gorivo u Crnoj Gori luksuz, što najbolje oslikava vašu bahatost. Nama spočitavati populizam i nedomaćinsko upravljanje je, poslije naprijed navedenog, najveća zamjena teza ikad izrečena u politici. Zbog građana Novog imamo potrebu reagovati na ove paušalne i politikanstke insinuacije partije za sopstveni interes u službi svog gospodara, kojem je gorivo u 21. vijeku luksuz za sve građane, izuzev njega i njegovu braću, sestre, kumove i prijatelje", navodi se u saopštenju Demokrata Herceg Novog.

Oni podsjećaju DPS da je u toku glavna turistička sezona i da u ovom momentu u Herceg Novom boravi oko 25% turista više nego prethodne godine.

"Turistička sezona podrazumjeva i nedelju, pa se detaljnom analizom ukazala potreba za naplatom parkinga i nedeljom tokom glavna dva mjeseca turističke sezone, prvenstveno zbog regulisanja saobraćaja i uspostavljanja reda. Parking servis, kao opštinsko preduzeće, je servis svih građana Herceg Novog, kao i turista, i potrebno je obezbijediti dostupnost svima da imaju mjesto za parkiranje. Dovoljno je da pogledate primjere drugih opština iz Crne Gore i regiona, u kojima se vrši naplata parkinga po znatno višim cijenama, nego što su kod nas, i tokom svih 24h tokom čitavog dana u sezoni", piše u saopštenju novskih Demokrata.

Demokrate podsjećaju DPS da su kao lokalna vlast sa koalicionim partnerima, odgovorni prema svojim građanima, tokom zimske sezone: ukinuli naplatu parkinga od Novosadskog do Novljanke, na Autobuskoj stanici, Ribarskom do hotela Palmon bay, dijelu ulice Orjenskog bataljona. Takođe, od 16 h građani su, u zimskoj sezoni, bili oslobođeni plaćanja od Parka Sv Leopolda do Vile Margot, što je centralna saobraćajnica grada.

"Naročito smo ponosni na podatak da i pored obilježenih mjesta za parkiranje OSI, osobe sa invaliditetom mogu da se parkiraju na svim parking mjestima, uz naljepnicu, iskaznicu da se radi o vozilu koje koristi OSI. Sve ovo govori u prilog tome da je lokalnoj vlasti u Herceg Novom kvalitet zivota građana i turista na prvom mjestu, a ne politikanstvo što je vama svojstveno poslednjih 30 godina, koliko zamjenom teza obmanjujete sve građane, dok mi na ovaj način pokazujemo odgovoran odnos prema građanima, na način da ovo, kao i sva ostala preduzeća u Herceg Novom, budu pravi servis građana", zaključuje se u saopštenju Demokrata Herceg Novi.

Bonus video: