Radojičić umjesto Koćala predvodi Pozitivnu

Učešće na lokalnim izborima u Nikšiću, koji će se održati 9. marta, prijavile dvije koalicije i šest partijaa
350 pregleda 13 komentar(a)
Nikšić, snijeg, Foto: Srđo
Nikšić, snijeg, Foto: Srđo
Ažurirano: 13.02.2013. 08:36h

Na lokalnim izborima u Nikšiću, koji će se održati 9. marta, učešće su prijavile dvije koalicije i šest partija.

Tako bi na izborima zakazanim za 9. mart trebalo da nastupi Demokratki front i koalicija "Za Evropski Nikšić - Milo Đukanović", koju čine DPS, SDP i LP.

Kada je riječ o partijama, osim SNP-a i Pozitivne, učešće na lokalnim izborima su prijavile Narodna stranka, Radnički pokret Nikšića – Živko Žiža Bulajić, Otadžbinska srpska stranka - dr Aleksandar Stamatović i Stranka srpskih radikala.

Nosilac liste koalicije “Za evropski Nikšić - Milo Đukanović”, je kao i na prethodnim izborima Radivoje Nikčević. Svako peto mjesto na listi pripada SDP-u, dok je Liberalna partija zastupljena sa jednim kandidatom.

OIK ima 24 časa da pregleda dostavljeni materijal i utvrdi eventualne nepravilnosti koje će partije morati da otklone u roku od naredna 24 sata

Sa DF sada će nastupiti komunisti i Demokratska stranka "Jedinstvo". DF će nastupiti pod sloganom "Pobijedićemo opet". Taj savez je promijenio i nosioca liste, tako da će umjesto Strahinje Bulajića, Front predvoditi Janko Vučinić.

Lista je pretrpjela izvjesne izmjene pa će se na njoj, pored predstavnika komunista i stranke "Jedinstvo", naći i bivša članica Liberalnog saveza Tanja Raičević, koja je u vrijeme kada je ta partija bila na vlasti u Nikšiću obavljala posao sekretara za finansije.

I Pozitivna je promijenila nosioca liste, pa će umjesto Nikole Koćala, koji se ovoga puta nalazi na šestom mjestu, nosilac biti Ivan Radojičić.

Lista SNP-a, takođe, pretrpjela je manje izmjene, ali njen prvi čovjek i na ovim izborima biće Dragutnin-Bata Raičević. Ova partija nastupiće pod istim sloganom "Dragutin-Bata Raičević - i riječ i djelo".

Srpska lista saopštila je da neće učestvovati na lokalnim izborima u Nikšiću i Andrijevici u korist, kako su naveli, parlamentarne opozicije.

Srpska lista, NS i Otadžbinska srpska stranka na izborima u oktobru nastupile su u okviru koalicije Srpska sloga.

U oktobru je u Nikšiću pravo glasa, na 133 biračka mjesta, imalo 57.480 birača

Otadžbinsku srpsku stranku na lokalnim izborima predvodiće Leko Petrović. Na listi od 32 kandidata slijede Milić Ćorović, Žarko Đokić, Veselin Jovanić, Zoran Milović...

Stranku srpskih radikala, čija se lista naziva “ Radikalno, zna se!”, predvodi Vida Ostojić, slijede Radovan Kecojević, Vesna Baćović, Stefan Vuković, Mirjana Bojović...

Oni su na prethodnim izborima bili članica koalicije Srpski nacionalni savez koji, kao ni Srpska sloga, nijesu prešli cenzus.

Nosilac liste “Radnički pokret Nikšića” je Živko Žiža Bulajić, iza kojeg slijede Nenad Marković, Ljiljana Zorić, Nikola Subotić, Goran Davidović Dabo, Vesna Milatović, Zdravko Žižić Bigo...

Predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Srđa Spaić rekao je “Vijestima” da je listi Radnički pokret Nikšića sugerisano da otkloni nedostake.

OIK ima 24 časa da pregleda dostavljeni materijal i utvrdi eventualne nepravilnosti koje će partije morati da otklone u roku od naredna 24 sata.

U oktobru je u Nikšiću pravo glasa, na 133 biračka mjesta, imalo 57.480 birača.

Bonus video: