sjutra spisak

Rok za predaju odborničkih lista u Nikšiću ističe u ponoć

to pravo do sada su iskoristile, koalicija DPS–SDP-LP, SNP, Otadžbinska srpska stranka, Narodna Stranka, Stranka srpskih radikala, Pozitivna Crna Gora, DF i Radnička partija
96 pregleda 2 komentar(a)
SO Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
SO Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 12.02.2013. 17:48h

Na predstojećim lokalnim izborima u Nikšiću nastupiće dvije koalicije Demokratska partija socijalista-Socijaldemokratska partija i Liberalni savez (DPS –SDP –LP) i Demokratski front, dok će ostale stranke nastupiti samostalno, nezvanično saznaje agencija Mina.

Rok za predaju lista kandidata za odbornike u nikšićkoj Skupštini ističe večeras u ponoć, a to pravo do sada su iskoristile, koalicija DPS–SDP-LP, Socijalistička narodna partija(SNP), Otadžbinska srpska stranka, Narodna Stranka, Stranka srpskih radikala, Pozitivna Crna Gora, Demokratski front i Radnička partija – Živko Žiža Bulajić.

Konačan spisak partija koje će predati odborničku listu biće poznat sjutra.

Nosilac liste koalicije DPS – SDP –LP, Za Evropski Nikšić – Milo Đukanović, kao i na prethodnim izborima je Radivoje Nikčević, a jedino novo ime na listi je rukometašica Radmila Miljanić.

Naziv liste Socijalističke narodne partije je nepromijenjen- SNP dr Dragutin Bata Raičević - I riječ i djelo, koji je i prvi na listi.

Prvi na listi Pozitivne Crne Gore je Ivan Radojičić, umjesto Nikole Koćala, koji je bio nosilac na prethodnim izborima 14.oktobra.

Nosilac liste Demokratskog fronta je bivši sindikalni lider Janko Vučinić, a taj politički savez čine Nova srpska demokratija, Pokret za promjene, Grupa građana dr Vera Bulatović, Demokratska stranka jedinstva, Komunistička partija – Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore i nekoliko nestranačkih ličnosti, među kojima su Ognjen Jovović i Tanja Raičević iz nekadašnjeg Liberalnog saveza.

Narodna stranka – dr Zoran Mrkić na predstojećim izborima nastupiće samostalno, a na prethodnim je bila u koaliciji pod nazivom Srpska sloga.

I druga članica te koalicije, Otadžbinska srpska stranka - dr Aleksandar Stamatović nastupiće samostalno, a nosilac liste je Leko Petrović.

Za samostalan nastup opredijelila se i Stranka srpskih radikala, koja će nastupiti pod sloganom Radikalno zna se, a prva na listi je Vidosava Ostojić. Na prethodnim izborima bila je jedna od članica koalicije Srpski nacionalni savez.

Preporučujemo za Vas