SNP samostalno na izbore u Nikšiću

U OO SNP-a smatraju da će na narednim izborima ostvariti bolje rezultate jer će građani “prepoznati korektan odnos za vrijeme pregovora sa opozicijom”
90 pregleda 7 komentar(a)
SNP Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
SNP Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 08.02.2013. 08:13h

SNP će na lokalnim izborima u Nikšiću nastupiti samostalno, a za takav nastup odlučili su jer u proteklom periodu nije bilo nikakvih zvaničnih kontakata DF-a o eventualnom zajedničkom nastupu, saopšteno je iz te partije.

„Radi objektivnog informisanja želim da istaknem da je bilo telefonskih i ličnih kontakata sa predstavnicima DF-a, ali nikakav zvanični zahtjev do danas nije upućen“, kazao je Dragutin-Bato Raičević, predsjednik OO SNP-a.

U OO SNP-a smatraju da će na narednim izborima ostvariti bolje rezultate jer će građani “prepoznati korektan odnos za vrijeme pregovora sa opozicijom” i jer vjeruju da će kazniti one koji su odlučili da prekrajaju izbornu volju.

U DF-u su saopštili da su SNP kontaktirali telefonom. Funkcioner DF Milutin Đukanović je kazao da je SNP u startu uslovila opoziciju da zajednički nastup dolazi u obzir samo ako se ujedine svi.

„Razgovarali smo telefonom, ali njihovo objašnjenje uvijek je bilo da čekaju odluku GO. To je bila jasna poruka da kod njih nema volje da se ujedinimo“, zaključio je Đukanović.

Na sjednici SO Nikšić odlučeno je da će Srđan Spaić biti predsjednik Opštinske izborne komisije, zamjenik će biti dr Dragoljub Drašković, a sekretar Dragan Đoković. To je odlučeno na sjednici kojoj su prisustvovali odbornici vladajuće koalicije i nezavisni odbornik Drago Đurović, a od opozicije niko nije pojavio.

Raičević je kazao da je za SNP nelegitiman izbor OIK, jer je većinu opet donio bivši odbornik Pozitivne Crne Gore Drago Đurović, protiv kojeg tužilaštvo vodi istragu zbog moguće političke korupcije prilikom prethodnih lokalnih izbora.

Bonus video: