Pozitivna o Vujanovićevoj kandidaturi: DPS šalje poruku da je partija jača od države

"...Odnosno da prvi čovjek države treba da bude drugi čovjek partije"
12 komentar(a)
Ažurirano: 25.01.2013. 17:25h

Odlukom da Filipa Vujanovića treći put kandiduje za predsjednika Crne Gore, Demokratska partija socijalista (DPS) šalje lošu poruku - da je partija jača od države, smatraju u Pozitivnoj Crnoj Gori.

Poslanik Pozitivne Srđan Perić ocijenio je da bi bilo dobro da je Vujanović, koji je bio predsjednik u dva mandata, sam relaksirao javnost dileme ima li ili nema pravo na treći mandat.

„Ono što nas dodatno brine jeste poruka koju DPS šalje, a to je ideja da je partija jača od države, odnosno da prvi čovjek države treba da bude drugi čovjek partije“, kazao je Perić agenciji Mina.

On smatra da nije dobro za demokratiju da predsjednik države na toj funkciji bude 15 godina jer, kako je naveo, ionako imamo problem sa doživljajem mjere političara iz vlasti kada je dosta, i kada bi trebalo da se povuku sa funkcije.

„Na kraju, nije dobro da je predsjednik države prije svega član partije, pa tek onda predsjednik svih građana“, rekao je Perić.

"(...) Požurio je da raspiše nove izbore u Nikšiću prije nego što je tužilac donio odluku ima li osnova za krivičnu prijavu za političku korupciju. Time je jasno pokazao da mu je partijski interes iznad državnog“

On je podsjetio da je Vujanović aktivno učestvovao u kampanji na prethodnim parlamentarnim izborima.

„I požurio je da raspiše nove lokalne izbore u Nikšiću, prije nego što je tužilac donio odluku ima li osnova za krivičnu prijavu za političku korupciju.

Time je jasno pokazao da mu je partijski interes iznad državnog“, kazao je Perić.

Galerija

Bonus video: