Milić: Podržaćemo Lekića, ali ćemo imati posebnu kampanju

“To lično smatram i stav da je to gospodin Lekić ću zastupati na sjednici Glavnog odbora”, kazao je Milić u intervjuu televiziji Vijesti
16 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Srđan Milić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.01.2013. 22:22h

Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić potvrdio je da će ta partija podržati Miodraga Lekića kao nezavisnog kandidata na predsjedničkim izborima i pojasnio da postoji odgovornost najjače opozicione partije da stane iza onog koji može da obezbijedi da se pobjedi kandidat Demokratske partije socijalista (DPS).

“To lično smatram i stav da je to gospodin Lekić ću zastupati na sjednici Glavnog odbora”, kazao je Milić u intervjuu televiziji Vijesti.

Ukoliko taj njegov predlog bude podržan na GO partije, Milić je najavio da će istog dana biti usvojen i predlog mjera i strategija SNP vezano za predsjedničke izbore koja će uključivati aktivnosti na organizaciji sastanaka u svim mjesnim odborima partije.

“To podrazumijeva autonomno vođenje kampanje i mi ćemo poštovati želju Lekića da mu ne treba podrška SNP”, dodao je on objašnjavajući da je novac koji se odvaja iz budžeta za kandidate dovoljan i da nema potrebe da se u trenutnoj ekonomskoj situaciji odvajaju dodatna sredstva za predizbornu kampanju.

Lider SNP-a je kazao i da bez obzira na sve što se dešavalo oni moraju da obezbijede postizanje cilja, a to je da za predsjednika Crne Gore bude izabran kandidat koji će obezbjediti da se konačno započne proces ustanovljavanja novog sistema vrijednosti.

“Taj proces se ne može desiti sa Vujanovićem koji je dobio podršku DPS-a, za očekivati je da je to Lekić”, dodao je on.

U intervjuu za TV Vijesti nije htio precizno da odgovori je li vrijeme da Srbi uđu u vlast u svojoj zemlji, kao što je kazao predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, već je rekao da će to komentarisati nakon što na isto pitanje odgovore ljudi iz DPS-a i Nove srpske demokratije,

Ipak komentarišući Nikolićevu izjavu, lider SNP-a je kazao da je on to uputio partiji Andrije Mandića.

“Hvala Nikoliću jer je tako lijepo adresirao na koga je mislio i ne čujem sa te strane nikakvih komentara vezano za to pitanje. On je to kazao misleći na Novu srpsku demokratiju”, pojasnio je Milić i dodao da istovremeno razmišlja što bi bi se desilo da je to prije godinu ipo ili dvije uradio Boris Tadić i da li bi se to tumačilo kao miješanje u unutrašnje stvari Crne Gore.

Bonus video: