Cetinjski DPS za predsjednika predložio i Krivokapića

Osim na Cetinju, o kandidatu DPS-a na predsjednuičkim izborima juče su raspravljali i odbori u Danilovgradu i Ulcinju
69 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.01.2013. 08:05h

Sa Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Cetinje otišao je predlog da ta partija za šefa države kandiduje lidera Socijaldemokratske partije (SDP) Ranka Krivokapića.

Izvor sa sjednice OO DPS Cetinje potvrdio je “Vijestima” da su članovi tog tijela predložili Mila Đukanovića i njegove potpredsjednike Filipa Vujanovića, Svetozara Marovića, Igora Lukšića i Željka Šturanovića, te gradonačelnika Aleksandra Bogdanovića, ministarku odbrane Milicu Pejonović-Đurišić i člana Predsjedništva Daliborku Pejović.

Na kraju sjednice, kako je kazao taj izvor, predložen je Miomir Mugoša, a odbornik DPS-a koji je prethodno podržao kandidaturu Vujanovića je zatražio i da se predloži Krivokapić “kako bi bili zadovoljni”.

Koordinator DPS-a za Cetinje je Filip Vujanović.

Osim na Cetinju, o kandidatu DPS-a na predsjednuičkim izborima juče su raspravljali i odbori u Danilovgradu i Ulcinju.

Danilovgradski DPS predložio je šest kandidata. Sagovornik "Vijesti" iz tog odbora kazao je da je danilovgradski Izvršni odbor na sastanak došao sa listom predloga na kojoj su Vujanović, Đukanović, Dragan Đurović, Marović, Lukšić i Pejanović-Đurišić. Lista je, pojasno je on, jednoglasno usvojena.

Ulcinjski DPS, osim predsjednika i potpredsjednika, takođe je predložio Pejanović-Đurišić i političkog direktora DPS-a Tarzana Miloševića.

Konačnu odluku o predsjedničkom kandidatu DPS-a donijeće Predsjedništvo i Glavni odbor DPS-a na sjednici koja će prema najavama iz te partije biti održana do 25. januara.

Bonus video: