Front zagovara zajednički nastup na izborima

Lider DF-a Miodrag Lekić preksinoć je u Nikšiću razgovarao sa odbornicima DF o modelima nastupa na izborima
45 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Miodrag Lekić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.01.2013. 10:24h

Svi odbornici Demokratskog fronta (DF) u Nikšiću zagovaraju zajednički nastup opozicije na predstojećim izborima u gradu pod Trebjesom, koji bi trebalo da budu održani 9. marta, saznaju “Vijesti” iz nikšićkog DF-a.

Lider DF-a Miodrag Lekić preksinoć je u Nikšiću razgovarao sa odbornicima DF o modelima nastupa na izborima.

“Atmosfera je pozitivna i nema protivnika zajedničkom nastupu unutar DF-a, a to je naravno model da se na neregularnim izborima pobjedi”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

On je ocijenio i da je u ovoj fazi “izuzetno važna” Lekićeva uloga, te da većina odbornika smatra “da je ovo njegova bitka”.

“Lekić je veliki zagovornik jedinstva, između ostalog, jer se bliže i predsjednički izbori”, rekao je izvor iz DF-a.

Govoreći o susretu sa predstavnicima konstituenata nikšićkog DF-a prije dva dana u Nikšiću, Lekić je kazao da je to bila ”analiza za moguća scenarija koja slijede”.

“Mi se i dalje držimo kao bazičnog stava da čekamo izvještaj tužilačke organizacije o eventualnoj političkoj korupciji u Nikšiću. To je oblik rada sa ljudima na terenu. Bilo je korisno to što smo razgovarali, mada je to uobičajen način rada”, rekao je Lekić.

Na pitanje da li je razgovarao sa predstavnicima ostalih političkih partija u Nikšiću, on je rekao: “Imali smo neke kontakte nezvanične, telefonske. To je još uvijek sve otvoreno. Teško je mjeriti iz sata u sat šta se dešava”.

On nije mogao da precizira koliko je moguće da opozicija nastupi jedinstveno na izborima u Nikšiću, ističući da je riječ “o materiji koja je otvorena i koja je predmet razgovora”, poručujući da vjeruje u mogućnost dogovora.

Bonus video: