Đukanović primao 1.500 eura u svojoj firmi

Premijerov kabinet nije naveo koju je Đukanović funkciju obavljao u firmi Capital invest u kojoj je imao sto odsto vlasništva, koje je sad prenio na Radislava Jovovića
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.12.2012. 12:22h

Kabinet predsjednika Vlade Mila Đukanović saopštio je da je prije ponovnog izbora na funkciju premijera bio zaposlen u preduzeću Capital Invest i primao platu od 1.500 eura.

“Premijer Đukanović u imovinskom kartonu nije naveo premijersku platu, već platu koju je primao u prethodnom periodu. Naime, premijer je 5. decembra podnio Izvještaj Komisiji, a 4. decembra je stupio na funkciju premijera, što znači da u trenutku kad je podnio Izvještaj Komisiji, nije bio u radnom odnosu u državnim organima, niti je imao premijersku platu”, stoji u reagovanju na tekst "Đukanović na platu čekao godinu dana".

U imovinskom kartonu koji je objavljen na sajtu Komisije za sprečavanje konflikta interesa se ne pominje plata u Capital investu i na osnovu datuma mogao bi se izvesti zaključak da je to plata koju je zaradio kao poslanik.

Na sajtu se pored stavke “javni funkcioner” navodi "Poslanik u Skupštini Crne Gore - 06.11. 2012 - 04.12. 2012 godine. Postavljen od: Skupštine Crne Gore - visina mjesečne zarade 1.500”.

Đukanović je 12 mjeseci, nakon povlačenja u decembru 2010. godine, imao pravo da primi platu jednaku onoj iz posljednjeg mjeseca šestog premijerskog mandata.

Nakon toga, kako je saopšteno iz DPS-a, on je funkciju predsjednika obavljao volonterski.

Đukanovićev kabinet je saopštio i da “premijer nije naveo naziv preduzeća u kome je radio u prethodnom periodu dok nije bio funkcioner u smislu Zakona o sprečavanju sukoba interesa, jer se to u kartonu ne traži”.

“U kartonu se traži samo naziv ranije funkcije, a premijer Đukanović u prethodnom periodu nije bio javni funkcioner u smislu Zakona“, stoji u reagovanju.

Premijerov kabinet nije naveo koju je Đukanović funkciju obavljao u firmi Capital invest u kojoj je imao sto odsto vlasništva, koje je sad prenio na Radislava Jovovića.

Bonus video: